Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Няколко думи за фитокозметиката

Няколко думи за фитокозметиката

Химията вече не е на мода

Хилядолетия назад, билките са били единствените козметични продукти и лечебни средства, които хората са използвали върху кожата си. Днес, обаче, нещата не стоят по този начин. Щандовете са затрупани с химична козметика, а хората нанасят в пъти повече продукти върху кожата си. Истината е, че в масовата козметика се съдържат средно по 2-3% естествени съставки, които са биологично активни. Всичко останало е продукт на химични съединения.

Още известна като козметиката на бъдещето, фитокозметиката най-вече се различава от конвенционалната по състав – тя има предимно натурален състав и от растителен произход. Съдържа високо концентрирани естествени екстракти от билки и растения, чийто ефект се усилва в комбинация с други натурални съставки. В състава на фитокозметичните продукти влизат множество екстракти от цветя, билки, плодове, есенции и витамини. За да бъде истинска, фитокозметиката трябва да е с поне 70% съдържание на естествени съставки.

Въпреки че фитокозметиката е създадена на маслена основа, тя не запушва порите и намалява до минимум риска от алергични реакции. Фитоестрогените, съдържащи се в състава на кремовете, имат невероятно регенериращо действие върху кожата – макар че са по-слаби в сравнение с телесните.

Силата на натуралните съставки

Сериозното преимущество на този вид козметика е че тя е със значително по-лека текстура от синтетичните продукти. Основните ѝ компоненти са извлечени от растителни клетки, в които протичат процеси сходни с тези в човешкия организъм. Различните комбинации от активни растителни елементи се правят от експерти-козметолози според предназначението на козметичния продукт, като например стесняване на порите, регенерация на епидермалните клетки, стимулиране на растежа на косата и много други. Действието на растителните компоненти се усилва, също така, чрез добавяне на различни биотехнологични продукти: ферменти, белтъчни хидролизати, полизахариди и витамини. Те позволяват на кожата да възстанови защитните и възстановителните функции на кожата, нормализира и обменните процеси между клетките.

За да се докоснете до силата на естествените съставки, посетете естетично студио Vivian Derma! Ние работим само с висококачествена козметика от английския бранд Medik8, обогатени с естествени съставки от редки плодове и билки с доказан трансформиращ ефект върху кожата. Козметичните терапии, които предлагаме ще накарат лицето ви да засияе, а вие да се отпуснете и насладите на момента, докато нашите специалисти се грижат за вашата кожа.

Related Posts