Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Околоочният контур – първи признак на възрастта

Околоочният контур – първи признак на възрастта

Защо кожата около очите старее ускорено

Живите, изразителни очи нямат възраст и са млади, колкото е млад духът на човека, но контурът около тях е първият издайник на напредващото време. Кожата тук е деликатна и фина, няколкократно по-тънка от тази, на останалата част на лицето. Не е подплатена с мастен и мускулен слой. В същото време участва във всяко мигване и мимика, по нея оставят следи усмивките и сълзите. Ултравиолетовите слънчеви лъчи я изсушават. Естественото намаляване на производството на колаген и еластин най-напред се отразява на зоната около очите. И първите бръчици около тях обикновено се появяват още преди тридесетте.

Точно затова околоочният контур и грижата за него са едни от най-активно разработваните проблеми на естетичната дерматологоия и козметологията.

Необходими са ежедневни грижи за нежната кожа около очите

При това те трябва да започнат още след двадесетте. Почистването е основата. Дегримирането превърнете в навик и не го отлагайте за сутринта. Подбирайте подходящите за възрастта ви продукти за овлажняване и подхранване. Ако се затруднявате, консултирайте се с дерматолог. Запазете тежкия грим само за специални случаи и по-често оставяйте кожата да диша. Задължително използвайте слънцезащитни продукти.

За добрия вид на околоочния контур е важно общото ви здраве. Пълноценното хранене, достатъчният сън и прием на вода, отказ от тютюнопушене и алкохол са задължителни условия за свежия вид. Здравословни проблеми, натрупана умора, затруднена циркулация на телесните течности са част от причината за тъмните кръгове и торбичките под очите, които състаряват повече от бръчките.

Модерни методи за поддържане и възстановяване на околоочния контур

Дори най-добрата околоочна козметика – кремове, гелове и серуми – не може да проникне достатъчно дълбоко в кожните пластове, за да повлияе съществено на възстановителните процеси в тях. Това е възможно със специализирани продукти и техника – плод на високите технологии.

Пилинги
Те са специално създадени за околоочния контур. Принципът ви е познат – излющва се повърхностният слой, разкрива се млада кожа и се засилват регенерационните процеси. Кожата се заглажда, дребните бръчици намаляват, цветът се освежава.

Ботокс
Той отпуска и релаксира околоочните мускули. С това изглажда мимическите бръчки („пачи крак“) и премахва причината за образуване на нови. Изглеждате отпочинали и подмладени. Ботулиновият токсин отдавна вече не превръща лицето в кукленско – особено когато е поставен от специалист.

Филъри
Инжектират се със спринцовка на нужните места. Обикновено са на базата на хиалуронова киселина. Придават обем и плътност на кожата, ревитализират я, запълват бръчките, образувани поради влошаване на еластичността и намаляването на подкожната тъкан. Възстановяват младежкия ви вид.

Лазерна терапия
При нея се ускоряват жизнените процеси и се възобновява синтезът на колагенови влакна от фибропластите, кожата се преструктурира. Това заличава бръчките, стяга отпуснатите клепачи, подмладява околоочния контур. Изчезват петънца, разширени капиляри и други дребни дефекти.

Мезотерапия
Въвежда подбраните активни продукти на дълбочина, достатъчна, за да стимулират производството на еластин и колаген, да подобрят структурата на кожата и еластичността ѝ.

За стягане и освежаване на околоочния контур с успех се прилага и така нареченият микронидлинг.

Радиочестотен лифтинг
Процедурите водят до уплътняване на кожата около очите и заличаване на дребните бръчици. Изглеждате по-млади и по-тонизирани.

Ултразвук
Фокусиран високоинтензивен сноп ултразвукови вълни достига дълбоките пластове, стяга ги и възстановява плътността на околоочния контур.

Фотоподмладяване на кожата
Прилага се както само светлинна терапия, така и в комбинация с лазер и радиочестотни импулси.

Блефаропластика
Това е оперативен метод за опъване и премахване на отпусната кожа около очите, ремоделиране на клепачите и редуциране на торбичките. Резултатите са добри, но блефаропластиката носи всички рискове на оперативната намеса.

Когато пораженията на годините върху зоната около очите ви са вече видими, обърнете се към специалист. Той ще прецени състоянието на околоочния ви контур, ще подбере най-подходящия метод и средства за постигане на желаните резултати и ще ви обясни как точно се извършват манипулациите и колко процедури през какъв интервал са ви нужни.

Запазeте час на телефон:

032 33 99 96
099 990 0096

Related Posts