Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096

Какво е мезотерапия и имате ли нужда от нея

Мезотерапията е популярна козметична процедура, но тя има сериозно приложение и като лечебен метод. Впрочем – появата и развитието ѝ е точно като начин на лечение при проблеми със съединителната тъкан.

Какво е мезотерапията

Това е терапевтичен метод, създаден в средата на миналия век. Той представлява инжектиране в мезодермата на подбрани активни вещества.

Мезодермата е средният слой на дермата. В него съществуват условия за изключително ефективна дифузия. Затова инжектираните съставки се разпространяват много бързо, достигат капилярите и чрез кръвта – прицелните органи и тъкани. Те попадат на точното място, без да минават по целия път на обмяната. Облекчават болестните процеси много по-резултатно и за по-кратко време от лекарствата и продуктите, приемани по обичаен начин. Стимулират обновителните процеси в тъканите, съживяват кожата и защитните ѝ свойства.

Едно от най-сериозните достойнства на мезотерапията е точно, че лечебните продукти не преминават през вътрешните органи, не нанасят щети на стомашната лигавица, не натоварват допълнително черния дроб, бъбреците и т. н. Това свежда до минимум нежеланите странични последици при отлично и бързо постигане на поставените цели.

От 1987 година е призната във Франция за медицинска дисциплина.

В кои случаи да изберете мезотерапията

  • При болки и проблеми в опорно-двигателната система – стави, кости, мускули, съединителна тъкан. Препоръчва се за бързо възстановяване при травми и за лечение на възпаления. Широко се прилага в спортната медицина.
  • При главоболие и мигрена, проблеми с възпроизводствената система и гинекологични заболявания; възпаления на дихателните пътища – отити, ринити,  синузити и т. н. Добре се справя при нарушения в кръвоносната система.
  • При кожни заболявания – херпеси, абсцеси, екземи и др.

Ползите от мезотерапията за добрия външен вид

  • Мимическите бръчки около очите и белезите на стареене на кожата се повлияват отлично от инжекционната техника.
  • Пигментните петна, спуканите капиляри, белезите и стриите се заличават ефективно с няколко процедури.  
  • Целулитът се редуцира след въвеждане на точното място на подходящите активни съставки.
  • При изтощена и безжизнена коса и косопад резултатите са видими още след първата процедура.

Как се извършва мезотерапията

В избраната област с много фини игли с дължина от 4 до 13 мм се инжектират разтвори, специално разработени за това. Обикновено към основните вещества се добавят минерали, витамини и други биоактивни съставки. Инжекциите могат да се правят ръчно или с така наречения мезопистолет. И в двата случая се постигат отлични резултати.

Някои пациенти приемат убожданията съвсем спокойно, други съобщават за лек дискомфорт. При нужда, преди процедурата върху мястото може да се нанесе обезболяващ крем. Манипулацията трае около половин час.

Веднага след манипулацията обработваната зона може да се зачерви, да има лека оточност и синини, повишена чувствителност. Те отшумяват до няколко дни. Доста от пациентите продължават веднага  с ежедневните си задачи.

Преди първата процедура вашият лекар ще уточни здравословното ви състояния и евентуалните противопоказания. Ще ви обясни как да се подготвите за мезотерапията и как да се грижите за себе си след нея. Колко трябва да са процедурите, също ще прецени той. Принципно се препоръчват средно 3 за лице и между 4 и 10 за тялото.

Мезотерапията е модерен метод, който скъсява чувствително лечебния процес при различни телесни заболявания. В естетичната медицина той е предпочитан поради високата си ефективност, сигурност и безопасност.

Обадете ни се, ако ви е нужна повече информация!

Запазeте час на телефон:

032 33 99 96
099 990 0096

Related Posts