Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Какво е ударно-вълнова терапия (Shockwave therapy)?

Какво е ударно-вълнова терапия (Shockwave therapy)?

Ударно-вълнова терапия (shockwave therapy) е неинвазивна процедура, която използва акустични (шокови) вълни с висока интензивност, за да се насочат към проблемните зони на кожата или тъканите.

Апарата се използва за  различни медицински и козметични цели, като например третиране на целулит, мастни натрупвания, болки в мускули и стави.

Процедурата включва прилагане на серия от акустични вълни върху засегнатата област с цел стимулиране на клетъчната регенерация, подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж, както и намаляне обема  на мастните клетки.

Как работи shockwave (шокуейв) и защо е толкова добър за целулит?

Когато ултразвуковите вълни достигнат до тъканите, те предизвикват механични микро-травми в клетките и колагеновите връзки, които са отговорни за образуването на целулита.

Шоковата терапия  разгражда  колагеновите връзки в подкожните мазнини, които причиняват целулита.

Това подобрява кръвообращението, стимулира лимфния дренаж и насърчава производството на нов колаген. Процедурата може да помогне за намаляване на видимостта на целулита, изглаждане на кожата и подобряване на текстурата й.

Също така, шокуейв терапията отстранява токсините и излишната течност от засегнатите области, като намаля възпалението и отоците, свързани с целулита. Всичко това води до видими резултати – възстановена, еластична и изгладена кожа.

Колко процедури са необходини?

Броят на необходимите процедури за третиране на целулит може да варира в зависимост от индивидуалните характеристики на пациента, степента на целулита и желаните резултати. Обикновено се препоръчва серия от процедури, като се извършват с определена периодичност.

В повечето случаи, за да се постигнат видими и трайни резултати, се препоръчва да се извършват между 6 и 12 процедури на шоковата терапия.

Точният брой и честота на процедурите ще бъдат определени от специалист,  като ще вземе предвид индивидуалните нужди на пациента.

ONDA COOLWAVES и SHOCKWAVE – ОЧАКВАНО ДОБРА КОМБИНАЦИЯ…

Как работи ONDA COOLWAVES и защо се допълва толкова добре със shockwave?

ONDA COOLWAVES използва микровълнови вълни с честота от 2,45 GHz. Тези вълни проникват в дълбочина в кожата и тъканите, като предоставят прецизна и целенасочена терапия. ONDA фокусира действието си директно в подкожните мазнини като 80% от енергията достига до мастните депа.

Доказано е, че мастните клетки се разграждат, когато се третират около 50 градуса. ONDA достига температури над 50-53 градуса в подкожните слоеве, което води до ефективно топене на мазнините, намаляване на целулита и стягане на кожата.

От друга страна, ударно-вълновата терапия се фокусира върху разграждането на колагеновите връзки в подкожните мазнини, които са отговорни за образуването на целулита. Това стимулира клетъчната регенерация и производството на нов колаген, което подобрява текстурата и външния вид на кожата.

Получава се и мощно дрениране на тъканите, отстраняват се токсините и излишната течност от засегнатите области. Това може да намали възпалението и отоците, свързани с целулита.

Комбинирането на двата метода помага по-добре да се  разградят мазнините и да се стегне кожата, което води до по-гладка и по-тонизирана външност на засегнатите области.

През какъв интервал се правят процедурите с ONDA COOLWAVES Shockwave?

Препоръчителният интервал между процедури с Onda Coolwaves е един път на месец. Това е времето, което се препоръчва, за да се даде възможност на тялото да изхвърли по естествен начин, посредством лимфната система разтопените мазнини.

За оптимални резултати, седмиците след ONDA COOLWAVES, може да се направи SHOCKWAVE терапия, която да подпомогне изхвърлянето на мазнините и токсините.

ШОКУЕЙВ терапията включва механична работа с апарата, благодарение на който се вкарват специално подбрани концентрати от грозде и глауцин за стимулиране на липолизата и намаляне на появата на подпухналост и „портокалова кожа“.

За финал се завършва в маска от водорасли Laminaria Digitata и зелено колумбийско кафе. Използването на водораслите в козметиката води до изключителни резултати. Те съдържат високи нива на полезни съставки, които могат да помогнат при целулита.

Една от основните предимства на водораслите е тяхната способност да стимулират кръвообращението.

Когато се нанасят върху кожата, водорасли предизвикват разширяване на кръвоносните съдове и повишават кръвообращението в тъканите.

Това може да подобри отделянето на токсините и излишната вода от тъканите, което е важно при целулита.

Освен това, водораслите имат стягащи и подхранващи свойства. Те съдържат витамини, минерали и аминокиселини, които подхранват кожата и я правят по-стегната. Това може да намали видимостта на целулита и да подобри общия вид на кожата.

Екстракт от Колумбийско зелено кафе е с висока концентрация на  хлорогенна киселина, която предотвратява инфилтрацията на мазнините и стимулира метаболизма на липидите.

Високото съдържание на теобромин и полифеноли осигурява омекотяващи, тонизиращи и антиоксидантни свойства.

Кофеинът помага да се предефинира контурът на тялото.

И не забравяйте: пиенето на поне 2 до 3 литра вода на ден, балансираното хранене и повече движение ще помогнат за ускоряване на дренажа на интерстициалната течност.

Related Posts