Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096

Защо карбоновият пилинг е по-ефективен от химичния?

Есенно-зимния сезон е най-подходящото време за почистване на кожата в дълбочина с помощта на пилинг процедури. С бързото развитие на дерматологичната естетика обаче, видовете пилинги станаха безброй, което определено предоставя голям избор – но и множество обърквания.

Затова решихме да ви запознаем в дълбочина с две популярни пилинг процедури по естетичните студиа в последните години. Това са предпочитания от мнозина – химичен пилинг и наскоро придобилия популярност карбонов пилинг.

За какъв тип кожа е подходящ химичния пилинг?

Химичният пилинг наистина ще накара кожата ви да засияе. Но след определени жертви. Тази лазерна процедура се извършва със слаби органични киселини върху повърхността на епидермиса. Целта на киселините е да подобрят вида на кожата, посредством отстраняването на увредения горен слой. Освен това те стимулират образуването на колаген във вътрешните кожни слоеве. Това помага за регенерирането на кожата в дълбочина, като я оставя свежа, гладка и подмладена.

Тази процедура често се прилага с лечебна цел за премахване на възпалителни процеси и редуциране на белезите от бръчки или тежко акне. Това я прави подходящ за мазна кожа, както и такава с дълбоки бръчки.

Нещата, които трябва да знаете преди процедурата

След провеждане на процедурата кожата изисква специфични грижи. В зависимост от степента на пилинга той може да обели напълно горния слой на кожата. Силата му зависи от това с каква киселина се прави той, най-често използваните са алфа-хидрокси киселини (АХК) и трихлор-оцетна киселина (ТХА). Това довежда до зачервяване и свръхчувствителност на кожата, които могат да продължат със седмици след процедурата. Постепенно кожата започва да се лющи, докато мъртвият слой от епидермиса не падне напълно. Има и случаи, в които извършената пилинг процедура довежда до възникване на остатъчна пигментация.

За да се възстанови бързо е важно кожата да не се излага на пряка слънчева светлина и да бъде постоянно хидратирана и защитена от слънцето. В противен случай, можете да получите сериозни изгаряния по лицето.

Какво представлява карбоновият пилинг и защо мнозина го предпочитат пред химичния?

Една от най-иновативните и същевременно щадящи процедури е карбоновият лазерен пилинг. Тази процедура се осъществява в два етапа, като предварителната подготовка включва нанасянето на специална карбонова паста върху лицето. Както се надяваме предполагате, съставките нямат нищо общо с метала карбон, който се използва за направата на части за автомобили и велосипеди.

Всъщност, активните съставки във формулата включват добре познати съставки от козметиката: екстракти вулканичен камък, чист прополис, хиалуронова киселина, концентрирани сокове от алое вера, папая активни и минерали. Целта на черната плътна смес е да проникне дълбоко в кожата и да навлезе в самите пори. Пастата се използва като стимулант на ефекта от лазерния лъч върху кожата, като светлината поглъща карбона и се трансформира в топлина. В резултат на този процес се наблюдава ре-моделиране на вътрешната повърхност на пората, като драстично намалява размера и омазняването на кожата. С премахването на повърхностните мъртви слоеве се засилва и продукцията на колаген, настъпваща в резултат на активация на фибропластите.

За да се забележи цялостен ефект, процедурата се прилага поне 3 пъти в рамките на един месец. Дори и да сте удовлетворени от резултата е добре да продължите с процедурите, за да бъде ефекта цялостен и дълготраен.

Както при всяка процедура и тук има противопоказания, за които трябва да ви споделим. Преди да пристъпите към записването на часа във Vivian Derma, имайте предвид състоянието на вашата кожа и вашите заболявания, ако имате такива. Този пилинг не е подходящ при тежко акне и при налични бактериални/стафилококови инфекции по кожата. Подлагането в подобно състояние може да влоши сериозно проблема и да го разпространи.

Карбоновият пилинг е препоръчителен, ако искате да освежите кожата си, да намалите бръчките и разширените пори. Той ще ви помогне да свиете мастните жлези и да стимулирате колагеновия синтез, като същевременно почисти мъртвите клетки.

Ако трябва да обобщим, карбоновият пилинг е подобрена версия на химичния, но без неприятните последици след процедурата. Разбира се, и двете имат своите предимства в зависимост от това какъв тип кожа имате.

За повече информация, въпроси и записвания, свържете се с център за лазерна естетика Vivian Derma. Нашите специалисти ще ви насочат към най-правилния избор за вашето лице.

Запазете час на телефон:

032 33 99 96
099 990 0096

Related Posts