Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096

Карбонов пилинг – процедурата на звездите за сияйно лице

Модерните технологии днес са едни от най-добрите помощници в грижата за красотата и здравето на кожата. Сред най-иновативните и щадящите е така нареченият карбонов лазерен пилинг. Ефективността му и липсата на необходимост от продължително възстановяване са му спечелили още названията „лифтинг през обедната почивка“ и „холивудски пилинг“ (звездите го използват преди публични прояви).

Защо да изберете карбонов лазерен пилинг

Основната цел на процедурата е с минимална намеса да бъде постигнато:

 • нормализиране на омазняването;
 • почистване и свиване на разширените пори;
 • ликвидиране на черните точки и превенция срещу акне и кожни възпаления;
 • заглаждане на фините бръчици;
 • възстановяване на младостта и сияйния вид на лицето
 • избелване.

Това е възможно, защото чрез карбоновия лазерен пилинг се извършва:

 • премахване на горния увреден слой, изграден от остарели, вроговели и
  мъртви клетки;
 • стимулиране на производството на млади кожни клетки;
 • трайно активиране на синтеза на собствен колаген от фибробластите.

Какво се случва при лазерния карбонов пилинг

Това е неаблативна максимално щадяща процедура, т. е. въздействието остава върху повърхностните слоеве, без проникване в дълбочина. Не е необходима предварителна продължителна подготовка. Задължително е кожата да е здрава, без активни инфекции и акне. Процедурата не се препоръчва, ако по някакви причини имате повишена чувствителност към светлината.

Най-напред ви консултираме обстойно, обясняваме как ще се чувствате по време на работа и след това. После върху добре почистената кожа нанасяме медицински карбон. Фините частици карбон проникват в порите.

Използваме лазер Nd:YAG с дължина на вълната 1064 nm. Светлината от лазерния лъч се поглъща от карбона и се трансформира в топлина. Точно тя подтиква фибробластите към подновяване на колагеновото производство в дългосрочен план.

В същото време карбоновите частици се разрушават, като извършват щадящ пилинг на горния слой кожа и почистват порите отвътре.

През това време вие усещате леко боцкане и загряване, до леко парене. Ще чувате характерното изпукване на лазера, ще усещате и миризмата на изгарящия карбон. Бъдете спокойни, няма да изпитвате болка!

След процедурата

Непосредствено след нея ще нанесем върху лицето ви успокояващ гел. То ще е зачервено в продължение на няколко часа. Не бива да се излагате на директно слънце и е препоръчително да използвате слънцезащитни продукти в интервал 7-10 дни със SPF50. До няколко дни няма да има и следа от процедурата.

Още след първото приложение на карбоновия пилинг кожата ви ще е видимо подмладена, с избистрен тен, по-мека и със стегнати пори. За максимален ефект според моментното ѝ състояние ще са необходими около 4 повторения през две-три седмици.

Резултатите са почти същите като тези при химическия пилинг, но си спестявате рисковете от алергични реакции към киселините, както и по-продължителното възстановяване.

Обадете ни се, ако са ви нужни още подробности за приложението на лазерния карбонов пилинг или директно си запазете час.

Запазете час на телефон:

032 33 99 96
099 990 0096

Related Posts