Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Колко сън ни трябва, за да имаме свежа кожа всеки ден?

Колко сън ни трябва, за да имаме свежа кожа всеки ден?

Изумително е колко много се променя кожата ви през нощта. Според специалисти между 23:00 часа и полунощ е най-благотворното време за регенериране на клетките на кожата. Това е периодът от деня, в който епидермисът активно се „храни“, диша и регенерира. За да се възползваме ефективно от този процес е най-добре тялото и умът ни да са в покой. Затова и качественият сън играе важна роля за здравето на нашата кожа.

Всичко се крие в хормонът мелатонин, който се отделя в по-големи количества докато спим и сме на тъмно. Освен че, притежава мощното въздействие да регенерира кожата в дълбочина, той забавя стареенето и се бори със свободните радикали.

Има редица спекулации, колко часа пълноценен сън трябва да си осигуряваме на денонощие, за да може да възстановим тялото си напълно.  Всеки е чувал за 8-часовото правило, но истината е, че е по-важно кога си лягаме. Дори и да спим повече, заспим ли в 1 или 2 през нощта, кожата ни няма да се е възстановила пълноценно. Затова е най-добре ако си създадете навик за ранно заспиване – най-късно към 23 часа. Практикувайте подобен режим поне в продължение на месец, за да видите резултата – уверяваме ви, че кожата ви ще е много по-свежа и еластична.  

Но не е само до спането. Разбира се, козметиката е достатъчно напреднала, за да може засили процесите по регенериране на кожата през нощта чрез редица кремове и серуми. Най-полезните съставки, с които можете да подхраните кожата си са антиоксидантите. Оглеждайте се за продукти с високо съдържание на витамини C, B3, E и A – те ще регенерират кожата ви в дълбочина през нощта.  

Добрият избор на козметика заема най-важна част от вечерната подготовка. Един от най-чувствителните участъци по вашето лице е кожата под очите – тя изисква специфична грижа.  Кремовете за околоочния контур се различават от тези за лице поради наситеността на съставките в тях. Точно заради това е препоръчително да не използвате кремът ви за лице като околоочен. Нашите козметици препоръчват процедурата Revitalizing Eye Ritual, която използва специална система за по-добро проникване на активните съставки, така че те да достигнат дълбоко в кожните клетки, без да предизвикват дразнене. Освен добавените хидрокиселини и витамин А, екзотичните съставки, сред които драконов плод и саскатун бери, ще подсилят още повече клетъчната регенерация.

За цялостна нощна грижа препоръчваме използване на Retinol 1TR® на Medik8 през нощта.Това е един страхотен въвеждащ режим за борба с първите признаци на стареене. Този луксозен крем ще овлажни кожата ви в дълбочина като се справи успешно с първите признаци на стареене на кожата. Той е подходящ, както при по-млади кожи, както и за хора с много чувствителна такава, които искат да изпробват действието на ретинола.

Ретинолът (Витамин А) е с клинично доказана ефективност в борбата с първите признаци на стареене. Заличава фините линии и бръчици, изравнява тена и изглажда повърхността на кожата.  

Освен на козметиката и ранното лягане, можете да обърнете и по-голямо внимание на вашите завивки. Избирайте само естествени материали, които не дразнят кожата. Изкуствените и полиестерни материи често причиняват обриви и свръхчувствителност. Възползвайте се и от нашите чисто нови промоционални терапии за лице съвместно с луксозната английска козметика на Medik8.

Повече информация за терапиите и цени намерете тук или се свържете с нашите специалисти на тел. 032 339996.

Related Posts