Пловдив
+359 999 900 096
Пловдив
+099 990 0096
Колко сън ни трябва, за да имаме свежа кожа всеки ден?

Колко сън ни трябва, за да имаме свежа кожа всеки ден?

Изумително е колко много се променя кожата ви през нощта. Според специалисти между 23:00 часа и полунощ е най-благотворното време за регенериране на клетките на кожата. Това е периодът от деня, в който епидермисът активно се „храни“, диша и регенерира. За да се възползваме ефективно от този процес е най-добре тялото и умът ни да са в покой. Затова и качественият сън играе важна роля за здравето на нашата кожа.

Всичко се крие в хормонът мелатонин, който се отделя в по-големи количества докато спим и сме на тъмно. Освен че, притежава мощното въздействие да регенерира кожата в дълбочина, той забавя стареенето и се бори със свободните радикали.

Има редица спекулации, колко часа пълноценен сън трябва да си осигуряваме на денонощие, за да може да възстановим тялото си напълно.  Всеки е чувал за 8-часовото правило, но истината е, че е по-важно кога си лягаме. Дори и да спим повече, заспим ли в 1 или 2 през нощта, кожата ни няма да се е възстановила пълноценно. Затова е най-добре ако си създадете навик за ранно заспиване – най-късно към 23 часа. Практикувайте подобен режим поне в продължение на месец, за да видите резултата – уверяваме ви, че кожата ви ще е много по-свежа и еластична.  

Но не е само до спането. Разбира се, козметиката е достатъчно напреднала, за да може засили процесите по регенериране на кожата през нощта чрез редица кремове и серуми. Най-полезните съставки, с които можете да подхраните кожата си са антиоксидантите. Оглеждайте се за продукти с високо съдържание на витамини C, B3, E и A – те ще регенерират кожата ви в дълбочина през нощта.  

Добрият избор на козметика заема най-важна част от вечерната подготовка. Един от най-чувствителните участъци по вашето лице е кожата под очите – тя изисква специфична грижа.  Кремовете за околоочния контур се различават от тези за лице поради наситеността на съставките в тях. Точно заради това е препоръчително да не използвате кремът ви за лице като околоочен. Нашите козметици препоръчват процедурата Revitalizing Eye Ritual, която използва специална система за по-добро проникване на активните съставки, така че те да достигнат дълбоко в кожните клетки, без да предизвикват дразнене. Освен добавените хидрокиселини и витамин А, екзотичните съставки, сред които драконов плод и саскатун бери, ще подсилят още повече клетъчната регенерация.

За цялостна нощна грижа препоръчваме използване на Retinol 1TR® на Medik8 през нощта.Това е един страхотен въвеждащ режим за борба с първите признаци на стареене. Този луксозен крем ще овлажни кожата ви в дълбочина като се справи успешно с първите признаци на стареене на кожата. Той е подходящ, както при по-млади кожи, както и за хора с много чувствителна такава, които искат да изпробват действието на ретинола.

Ретинолът (Витамин А) е с клинично доказана ефективност в борбата с първите признаци на стареене. Заличава фините линии и бръчици, изравнява тена и изглажда повърхността на кожата.  

Освен на козметиката и ранното лягане, можете да обърнете и по-голямо внимание на вашите завивки. Избирайте само естествени материали, които не дразнят кожата. Изкуствените и полиестерни материи често причиняват обриви и свръхчувствителност. Възползвайте се и от нашите чисто нови промоционални терапии за лице съвместно с луксозната английска козметика на Medik8.

Повече информация за терапиите и цени намерете тук или се свържете с нашите специалисти на тел. 032 339996.

Related Posts