Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Лазерна епилация на корем: как да се справим с досадните косъмчета?

Лазерна епилация на корем: как да се справим с досадните косъмчета?

Всички искаме да притежаваме гъста коса и в същото време нулево окосмяване по тялото. Някои части от телата ни са свързани с модели за красота, които не включват косъмчета. В резултат на това, дамите се притесняват да носят определени дрехи и търсят всякакви начини за премахването на окосмяването. Лазерната епилация на корем във Vivianderma предлага трайно обезкосмяване на тази зона, без излишна болка.

Окосмяването в коремната област, което се среща и при мъжете, и при жените, определено не е нещо, което човек би искал. Въпреки че дебелината на космите е по-осезаема при мъжете, отколкото при жените, всъщност и двата пола биха предпочели те да не съществуват изобщо. Независимо дали става дума само за няколко косъмчета или цяла лента, повечето хора търсят начини как да премахнат космите на корема ефективно и за постоянно.

Какви са причините за нежеланото окосмяване на корема?

Една от причините е здравословното състояние хипертрихоза, което е  прекомерно окосмяване. Поради това жените имат окосмяване, подобно на мъжкото, по различни части на тялото, включително и по корема. При мъжете това окосмяване е естествено. Съществуват и други медицински състояния, тумори, хормонален дисбаланс, употреба на анаболни стероиди и т.н., които също могат да причинят хипертрихоза.

Освен това състояние, някои от другите причини за окосмяване на корема включват:

  • Генетика: Ако някой от родителите ви има гъсто окосмяване по тялото, има вероятност и вие да имате същото по наследствена линия;
  • Остаряване: С напредването на възрастта, особено когато жените достигнат менопауза, нивата на естроген се понижават и тези промени понякога могат да доведат до нежелано окосмяване на корема;
  • Синдром на поликистозните яйчници (PCOS): Това е много често срещано състояние при младите жени, което се дължи на хормонален дисбаланс и води до прекомерно и нежелано окосмяване по тялото;
мъж след лазерна епилация на корема тренира

Как да премахнете окосмяването на корема за постоянно?

Тъй като нежеланото окосмяване в коремната област може да повлияе негативно на самочувствието ви, най-добре е да го премахнете за постоянно. Има един единствен начин, който може да помогне за трайното му премахване и това е лазерната епилация.

Лазерна епилация на зона “корем”

Това е една от най-съвременните и ефективни процедури за премахване на окосмяването. Контролирани лазерни лъчи преминават през кожата и превръщат в неефективни хромофорите в космените фоликули. Това помага да се предотврати по-нататъшен растеж на космите от тези фоликули.

Лазерът е насочен само към космите, които са във фаза на растеж (анагенна фаза). Затова са необходими няколко процедури, за да се постигнат желаните резултати. Това е бърза, безопасна, дългосрочна и рентабилна процедура, която трябва да бъде извършена от специалист дерматолог.

Как действа лазерната епилация на кожата на корема?

Концентриран светлинен лъч с една дължина на вълната се фокусира върху космените фоликули, които се намират под кожата. Този светлинен импулс атакува и унищожава хромофорите (пигментите) във фоликулите, което от своя страна спира растежа на космите. Реално кожата остава незасегната.

Безопасна ли е лазерната епилация на корема?

Да, това е безопасна процедура, която трябва да се извършва само от опитен специалист. Важен е и видът на лазера и типа кожа на клиента.

Какви са резултатите след процедурата?

След като приключите всички процедури, ще забележите, че коремната ви област вече е без видими косъмчета. Въпреки, че това е процедура за трайно обезкосмяване, ще трябва от време на време да планирате годишни поддържащи процедури, за да регулирате растежа.

Да изберете ли лазерната епилация пред другите методи?

Винаги е по-добре да се спрете на постоянно решение, отколкото на временно. Кола маска и бръсненето, ще ви осигурят облекчение само за около ден-два или няколко седмици  и след това ще трябва отново да се справяте с космите. Освен това, тези процедури са болезнени и могат да доведат до нежелани реакции и инфекции. Лазерната епилация, от друга страна, е бърза, безболезнена, безопасна и рентабилна. Но най-хубавото ѝ свойство обаче е, че предлага дълготрайно решение.

Related Posts
Leave a Reply