Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Лазерна епилация на цели крака: Колко сесии ще ми трябват?

Лазерна епилация на цели крака: Колко сесии ще ми трябват?

Кое е единственото нещо, което може да съсипе лятото ви? Ако сте готови да отидете на почивка или на плаж, но видите редица косъмчета, които не сте премахнали и това се повтаря всеки път, тъкмо преди да излезете. Не са малко хората, които се заблуждават, че с кола маска ще могат да изкарат няколко седмици без да се налага да предприемат нищо друго. Колата маска обаче не само е краткотраен метод, но има и някои отрицателни ефекти. Лазерната епилация, от друга страна, не е краткотрайна. Издържа дълго и действа чудесно на кожата на краката ви. Ако не сте мислили за лазерна епилация на цели крака, то според нас, сега е времето да го направите.

Независимо дали за първи път чувате за лазерна епилация или вече сте чели за нея, обзалагаме се, че имате много въпроси. Въпреки нарастващото търсене на лазерна епилация и рязко растящата ѝ популярност, все още съществуват погрешни схващания и понякога е трудно да се получи адекватна информация. Тъй като сме експерти по лазерна епилация, можем без притеснение да отговорим на вашите въпроси.

Как работи лазерната епилация на краката?

Лазерната епилация е козметична процедура, насочена към премахване на космите от различни части на човешкото тяло. Най-често третираните зони са краката, подмишниците и бикини зоната. Все повече клиенти обаче решават да се подложат на лазерна епилация, за да премахнат и окосмяването по лицето. По същество процедурата разчита на лазерния лъч и на тъмния пигмент, присъстващ в косъма.

Лазерът се насочва към пигментите и по тях изпраща светлинна енергия към космения фоликул. Там светлинната енергията се превръща в топлинна и загрява фоликула толкова много, че го уврежда и предотвратява по-нататъшния му растеж.

епилация с лазер на крака по време на процедурата

Лазерната епилация е ефективна, само когато косъмчетата са е в анагенна фаза на цикъла си на растеж. Всъщност това е единственият момент, в който космите и фоликулите се свързват. В интерес на истината, ако косъмчетата са в друга фаза на растеж, тогава коренът не се свързва с фоликула и енергията не може да стигне до него.

20% от косата на човек е в анагенна фаза за даден период от време. По този начин, като се има предвид допустимата грешка, лазерът ще може да унищожи до 18% по време на една сесия. Ето защо пациентите се нуждаят от повече от една сесия, за да премахнат цялото окосмяване. Тъй като растежът на косата се стимулира предимно от хормоните, възможно е приемането на хормонално лечение (напр. противозачатъчни или хормонална терапия) или преминаването през интензивна хормонална промяна (напр. бременност) да попречи на лечението. Следователно пациентите може да се нуждаят от допълнителни сесии или корекция тук и там.Също влияят и ендокринните заболявания и поликистозата.

Какви фактори влияят на резултатите от лазерната епилация?

Резултатите от вашите процедури за цели крака зависят от много фактори. Широко известно е, че лазерната епилация работи по-добре при светла кожа и тъмни косъмчета. Следователно е възможно, тъмната кожа да се нуждае от повече сесии. Наистина, лазерът разчита на контраста между кожата и косата, за да се насочи към пигментите.

По същия начин и русите косъмчета върху бяла кожа са трудни за премахване. Въпреки това могат да бъдат подложени на лазерна епилация, тъй като подобренията в лазерната технология го позволяват. Просто клиентите с този фоно тип се нуждаят от повече сесии.

Както бе споменато по-горе, хормоните влияят върху цикъла на растеж на косата и може да попречат на лечението. По този начин клиентите, приемащи противозачатъчни или други хормонални лекарства може да се нуждаят от допълнителни сесии. По същия начин се препоръчва да се спре и приема на някои лекарства като антибиотици, тъй като те повишават чувствителността и болката.

Колко сесии на лазерна епилация на крака са необходими?

Стандартът изисква лазерната епилация на цели крака да включва поне шест сесии. Повечето хора обаче се нуждаят от между шест и осем сесии, за да видят оптималните резултати. Естествено, това варира от един човек до друг. Всеки индивид е уникален и такова ще бъде и отношението към него. Тенът на кожата, цветът, структурата на косъма, миналата история на епилация, медикаментите, които приема – всичко това определя колко на брой сесии ще трябва да проведе. 

Related Posts