Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Лазерна епилация за мъже – процедура и особености

Лазерна епилация за мъже – процедура и особености

Днешно време да чуете, че някой приятел или познат се е подложил на лазерна епилация за мъже, не е никаква рядкост. Точно както на жените, така и на мъжете им е омръзнало бръсненето и търсенето на по-добра алтернатива за обезкосмяване – тема, на която се обръща внимание. Мъжкото окосмяване е по-различно и ефектът от процедурите протича с друго темпо. Освен това, не всички мъже предпочитат да са напълно обезкосмени, защото твърде гладката кожа може да се приеме за женствена. За да се задоволи желанието и на мъжете – за кожа без окосмяване, съвремените лазери осигуряват сигурно премахване на косъмчетата, като интервала на терапии при мъжете е по-голям от този при жените. Това позволява по- бавното окапване на косъмчетата, както и изтъняването им.. По-долу ще обсъдим някои от плюсовете и рисковете, свързани с лазерната епилация за мъже.

Основните насоки на лазерна епилация за мъже

Лазерната епилация при мъжете не е задължително да бъде пълна и обхватна процедура, както е при жените.  Някои мъже просто имат прекалено много косми и искат да ги намалят, но да не стават напълно гладки.

При силния пол, не са рядкост и косъмчетата в носа, ушите и над веждите. Те също могат да бъдат третирани с лазерна епилация и така повече няма да се налага да ги премахват с пинсета или тример. Космите пък по гърба, стомаха, краката, подмишниците могат да бъдат премахнати изцяло или частично, в зависимост от желанието на клиента и броят на процедурите, на които се подложи.

Как се постига този ефект с лазера?

Лазерната епилация може да таргетира само космите, които активно растат. За да са във фаза на растеж, космите трябва да са прикрепени към корена си. Тъй като те растат на цикли, не всички косъмчета ще бъдат във фазата на активен растеж, наречена анагенна фаза, по време на процедурата. Всички, които не са били в тази фаза, реално няма да бъдат засегнати от лазера и растежът им няма да бъде повлиян.

По време на всяка сесия за лазерна епилация светлинните лъчи могат да унищожат само около 10-20% от космите по тялото ви. След 6 до 8 седмици трябва да се върнете за нова процедура, като целта на следващото третиране е да се отървете от следващата партида косъмчета. Падането на космите след тези сесии ще става постепенно. Когато сте доволни от състоянието си (по отношение на дебелината на косъма), можете да спрете процедурите.

лазерна епилация на мъж след процедурата

Лазерната епилация може да действа по-бързо при мъжете

Тъй като лазерният лъч се привлича от пигмента, тъмните косми върху светла кожа винаги са по-бързо премахнати. Повечето мъже са точно с такава комбинация кожа-коса.

Това обаче не означава, че не можете да се подложите на лазерна епилация, ако притежавате по-тъмна кожа. Мъжкото окосмяване е по-тъмно и по-грубо от женското, то може да реагира по-добре на лазерната процедура. Разбира се, не всички мъже имат тъмно окосмяване и при тях процедурата може да отнеме малко повече време, за да се видят крайните резултати.

Този метод на епилация е предназначен за трайно намаляване на растежа на космите с около 80-90%. Мъжката лазерна епилация не е болезнена. Съвременните апарати за лазерна епилация са подобрили значително подобрени и самата процедура е дискомфортна, но не е болезнена. Имайте предвид обаче, че мъжките косъмчета могат да абсорбират повече топлина от лазера. Топлината е тази, която създава острия, “парещ” ефект. Но абсорбирането на топлината е и това, което прави процедурата по-ефективна.

И мъжете и жените трябва да спазват процедурите за безопасност, за да избегнат странични ефекти и да получат добри резултати от лазерната епилация. По време на самата процедура козметикът трябва да осигури очила за защита от лазерния лъч.

Лазерната епилация при мъжете може да бъде гъвкава процедура и да премахне повечето косми (до 90%). Мъжете с фоликулит или раздразнен обрив от бръснене ще премахнат основната причина за тези проблеми.

Related Posts