Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Лазерна епилация на горна устна: всичко, което трябва да знаете

Лазерна епилация на горна устна: всичко, което трябва да знаете

За много жени косъмчетата по горната устна може да предизвикат разочарование и срам. Голяма част от жените са обявили война на нежеланото окосмяване по лицето. Оръжията са всякакви – депилиращи кремове, кола маска, скубане с пинсета и тн. Единственото обаче, което постига трайни резултати в епилацията на горна устна е лазерна епилация. Нещо повече, тя не е по-болезнена от колата маска.

С всичките ѝ предимства не е изненадващо, че лазерната процедура бързо се превръща в популярен избор за премахване на нежеланото окосмяване на горната устна. Лицето винаги е на показ и дори най-качественият грим не успява да прикрие косъмчетата по горната устна и брадичката. За щастие, с професионални ни услуги, можете да получите безупречна, постоянно гладка кожа по-лесно от всякога.

Как действа лазерната епилация на горната устна?

Лазерната епилация, на която и да е област от тялото, работи чрез насочване на силно фокусиран светлинен лъч към избраната област от кожата. Лазерният лъч е настроен на определена дължина на вълната и се привлича от пигмента в косъма. Той унищожава космения фоликул и по този начин предотвратява всякакъв негов бъдещ растеж.

Процесът на лазерна епилация е сравнително бърз, въпреки че може да са необходими от пет до седем процедури с интервал от няколко седмици. Повечето клиенти съобщават само за лек дискомфорт по време на процедурата.

При лазерната епилация няма универсален подход. Цялостната ефективност на процедурата зависи от вида и цвета на космите, както и от тена и състоянието на кожата ви. Не на последно място, зависи и от професионализма на медицинското лице

Как да се подготвите за процедурата?

За да постигнете оптимални резултати, следвайте тези конкретни инструкции от нашите специалисти. Стъпките по-долу обхващат подготовката за сесията лазерна епилация на горната устна и комплекса от грижи за кожата след процедурата.

Стъпка 1

Насрочете първата си процедура за лазерна епилация на горна устна поне няколко седмици предварително.

Стъпка 2

Обсъдете целите, които сте си поставили и разберете какви резултати да очаквате.

лазерна епилация на горна устна

Стъпка 3

Предоставете на експертите по лазерна епилация пълна информация за медицинската ви история, включително за всички хронични заболявания, алергии, операции и белези. Също така трябва да кажете и ако имате метални импланти и туморни процедури.

Стъпка 4

Предоставете на специалиста по лазерна епилация пълен списък на всички лекарства (с рецепта и без рецепта), които приемате в момента. Включете всички витаминни и минерални добавки. Споменете всичко, което съдържа бета-каротин, или всички лекарства, които могат да ви направят фоточувствителни. Разкажете за всички продукти за грижа за кожата, които използвате. Освен това информирайте специалиста, ако сте бременна или планирате да забременеете скоро.Трябва да го уведомите и ако сте приемали антибиотици скоро или кортикостероиди.

Стъпка 5

Помолете специалиста да извърши тест с лазера ви върху кожата. Това ще покаже колко добре понасяте процедурата и ще ви позволи да направите необходимите корекции преди третирането на по-голяма площ.

Стъпка 6

Лазерната епилация на горната устна работи по-добре при по-светла кожа. Забравете за солариума в продължение на лазерната епилация. Избягвайте да използвате бронзанти или солариум. Винаги, когато се излагате на слънце, използвайте слънцезащитен крем с фактор SPF 30 или по-висок.

Стъпка 7

Не премахвайте космите над горната си устна две до четири седмици преди процедурата. Не използвайте конец, пинсета, кола маска или епилатор.

Стъпка 8

Спрете да подстригвате космите на горната устна три дни преди процедурата. Лазерната епилация на горната устна ще работи по-добре, ако има известно окосмяване.

Стъпка 9

Непосредствено преди срещата измийте лицето си с мек почистващ продукт и го подсушете. Не нанасяйте никакъв грим или овлажнители.

Какво да очаквате след лечението

Най-съвременните лазерни технологии позволяват ефективно да се спре растежа на косъмчетата в третираната зона. Само след няколко процедури повечето хора се постигат трайни резултати. След процедурата е нормално да се наблюдава леко подуване или зачервяване. Тези странични ефекти, сравними със слънчево изгаряне, ще изчезнат в рамките на няколко часа до няколко дни. Можете да намалите до минимум дискомфорта, ако:

  • Използвате нежен почистващ продукт за лице два пъти дневно;
  • Непосредствено след процедурата избягвате сауна, активни физически упражнения и горещи вани, докато зачервяването не изчезне;
  • Избягвате всякакви дразнители на кожата в продължение на седем дни след процедурата;
  • В продължение на поне две седмици след процедурата е важно да избягвате излагането на слънце: не правете тен и използвайте слънцезащитен крем SPF 30 ежедневно;
  • Не премахнете косъмчетата по никакъв начин.

Ако следвате тези препоръки със сигурност ще имате добри резултати след лазерната епилация. 

Related Posts