Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Лазерна епилация на лице

Лазерна епилация на лице

Всички искаме да изглеждаме добре дори и в лошите ни дни. Има обаче много жени, които се притесняват от косъмчетата си по лицето и това им пречи на самочувствието ежедневно. Ако и вие сте се сблъсквали с досадният мъх и фини косъмчета по горната ви устна, бузите или бакенбардите, то най-вероятно знаете точно за какво говорим. Лазерна епилация за лице, предлагана от нас, може да бъде решението, което винаги сте търсели. Представете си, че повече никога няма да е необходимо да се занимавате с премахването на нежеланото окосмяване по лицето ви. Звучи добре, нали? Нека да разгледаме подробностите при лазерната епилация на лице.

Успешна ли е лазерната епилация на лице?

Да, абсолютно. Специалистът, занимаващ се с лазерна епилация на лице ще ви помогне да решите кои проблемни места е най-добре да се третират с лазер. Най-често срещаните са:

  • горна устна,
  • брадичката,
  • областта на брадата,
  • вежди,
  • бакенбарди.

Как се прави лазерна епилация на лице?

Лазерната епилация на лицето се извършва по същия начин, както тази на всички останали части на тялото. Процедурата обикновено протича по следния начин:

  • Ще проведете кратка консултация, за да се провери дали е подходяща процедура за вас и кои места на лицето ви ще бъдат третирани;
  • Лицето ви ще бъде подготвено за процедурата. Това може да включва използване на молив за лице за маркиране, обръсване на текущото окосмяване или поставяне на гел върху зоната за третиране;
  • Ще ви бъде предоставена защита за очите;
  • Ръчното лазерно устройство ще се използва систематично в зоната на третиране;
  • Лицето ви ще бъде почистено и ще ви бъдат дадени инструкции какво да правите и да не правите след процедурата.

Времето за третиране е много кратко.  Повечето сеанси отнемат 10-15 минути, като същинската лазерна процедура трае само 5 минути.

Колко ефективна е лазерната епилация за лице?

Лазерната епилация е ефективен метод за премахване на окосмяването по всяка част на тялото и лице не прави изключение. Броят на процедурите зависи от третираната зона в допълнение към типа на кожата и окосмяването. Според едно мащабно проучване, започнало през 2005 г., окосмяването на лицето се отстранява почти на 80% при средно пет процедури.

млада жена по време на процедура на лазерна епилация

Особено интересно е сравнението на ефективността на процедурата с другите популярни процедури за обезкосмяване като електролиза и епилация. Лазерната епилация е по-ефективна от електролизата или колата маска.

Проучване, публикувано през 2001 г. в Dermatologic Surgery, систематично сравнява трите метода за обезкосмяване при 30 участници. Обезкосмяването на лицето е една от областите на тялото, които проучването избира да изследва. Проследяват се ефектите при електролиза, кола маска и лазерна епилация.  Резултатите показват, че лазерната епилация дава значителен резултат още след първото третиране, в сравнение с електролизата или колата маска, които не показват забележима разлика в растежа в дългосрочен план.

Каква е приемливата цена за епилация на лицето?

Истината е, че лазерната епилация ще ви струва по-малко в дългосрочен план.  Тъй като ефектът обикновено трае по-дълго, отколкото при другите методи за обезкосмяване, ще спестите пари от многократни посещения в салона за кола маска.

Цените варират за всяка зона и понякога зависят и от нейния размер.  Има разлика и в това колко процедури ще са необходими за конкретния тип кожа и окосмяване.

Повечето хора се нуждаят между 8 и 12 процедури, за да бъде ефективна лазерната епилация на зоните на лицето.

Безопасна ли е лазерна епилация на лице?

Да, лазерната епилация е безопасна за лицето ви. Малък брой хора съобщават за временни странични ефекти. В зависимост от кожата ви, може да се появи леко зачервяване в продължение на един или два часа след процедурата.

В много редки случаи някои хора изпитват временно парене или промяна в тена на кожата, но те са изключение и вашият специалист ще ви даде подходящи инструкции, предназначени за избягване на всякакви странични ефекти. В дългосрочен план обаче, безопасна ли е лазерната епилация за лицето? Да. Научните изследвания не са установили никакви трайни усложнения.

Какво казва науката за лазерната епилация на лице?

Проучване, публикувано в Journal of Cosmetic and Laser Therapy през 2010 г., е посветено на лазерната епилация на лицето и дългосрочните ѝ ефекти върху живота на клиентите.

На 70 тестови субекта с проблеми с окосмяването по лицето е предоставен въпросник, преди да им бъде извършена лазерна епилация на лицето. След това тези резултати са сравнени с повторното му попълване, след като пациентите са преминали тримесечни процедури с лазерна епилация. Окончателните резултати от проучването показват значителна промяна в положителна посока.  

Въпросникът оценява как дадено кожно заболяване, като например излишното окосмяване по лицето, се отразява на живота на човека с въпроси за начина на живот, симптомите, взаимоотношенията, работата и предприетите процедури. В научна статия, публикувана в Lasers in Medical Science, са оценени данните от публикувани преди това проучвания и статии, за да се прецени колко чести са наистина страничните ефекти от лазерната епилация. Въпреки че целта на проучването е била да се открият и оценят лошите ефекти от лазерната епилация, резултатите показват, че общата честота на краткосрочните проблеми е много ниска, докато трайните последици са много рядко срещани. 

Related Posts
Leave a Reply