Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Можете ли да се подложите на лазерна епилация през лятото?

Можете ли да се подложите на лазерна епилация през лятото?

Най-вероятно сте чували, че хората, които се подлагат на лазерна епилация не трябва да се излагат на слънце, докато траят процедурите. През лятото обаче това е направо невъзможно. Следователно има ли смисъл да се започне лазерна процедура през лятото или изобщо тогава да се правят процедури? По-долу ще разгледаме подробно темата.

Лазерната епилация преди години

Първите лазери, които се използваха, бяха с ограничени възможности, когато ставаше въпрос за пигментация на кожата или пък третиране на по-светли и тънки косъмчета. Както всяка една технология обаче, така и тази, през годините се развиваше и усъвършенстваше. Лазерите, които се използват днес, са от ново поколение. Нашите лазерни системи Duetto MT EVO и Thunder, на италианския прозводител Quanta System, дори съчетава две дължини на вълната, за да обхване всички варианти на косъмчетата.

Добре е клиентите да избягват прякото излагане на слънчева светлина по време на процедурите, но лазерните процедури през лятото не са забранени. Количеството слънчеви лъчи, които падат върху кожата ви през деня не са достатъчни, за да повлияят на ефектa от процедурата. Освен това, дори и да започнете с процедурите есента или зимата, ако следвате графика от 6 процедури през 4-6 седмици, то в един момент ще дойде лятото и ще трябва да продължите по план.

Някои хора дори се нуждаят от 8 или 10 процедури, за да постигнат максимални резултати. В такъв случай, няма как да не се стигне до момент, когато навън е слънчево.

Какво да предприемете при лазерни процедура през лятото?

Лазерната епилация не е по-малко безопасна през лятото, отколкото през зимата. Тя обаче изисква повече грижи и внимание, когато навън е горещо. Възможно е да има някои промени в начина ви на живот, за да се гарантира, че кожата ви ще е защитена по всяко време.

лазерна епилация на жена крака

На първо място, трябва да се снабдите с добър слънцезащитен крем. Той трябва да е с максимално висок фактор. Необходимо е да го нанасяте не само, когато планирате да изкарате дълго време навън, ами всяка сутрин преди да излезете от вкъщи.

Ултравиолетовите лъчи увреждат кожата ни независимо дали е третирана с лазер или не. Тя е изложена на риск, ако не ѝ осигурите правилната защита през цялото време. Препоръчваме ви да използвате силен SPF фактор. Не забравяйте да нанасяте нов слой слънцезащитен крем на всеки 2-4 часа, ако останете на слънце или отидете да плувате. Съвет от нас е да стоите на сянка, колкото е възможно повече, особено в пиковите часове на деня.

Например, ако се подлагате на лазерна епилация на долната част на краката, препоръчваме да носите дълги рокли и поли, за да сте сигурни, че кожата не е изложена твърде много на слънце. Области като подмишниците или бикините е много по-малко вероятно да бъдат изложени на слънчева светлина. След ден, прекаран навън, не забравяйте да нанесете и овлажняващ лосион, за да хидратирате кожата си и да ѝ помогнете да се възстанови по-бързо.

Защо трябва да избягвате слънцето по време на лазерна процедура?

Дългото стоене на слънце води до придобиване на тен. За съжаление, внезапната промяна на меланина в кожата, може да затрудни лазера. Всъщност тенът поставя кожата във възбудено състояние и тя абсорбира повече енергия, увеличавайки рисковете от изгаряния и други увреждания.

Въпреки че лазерната епилация е напълно безопасна, тя все пак оставя кожата по-чувствителна и следователно по-уязвима към ултравиолетовите лъчи. Всъщност лазерът изпраща силен лъч светлина срещу кожата, като не се увреждат околните кожни тъкани. Топлината остава в дермата до 24 часа и кожата е по-чувствителна през този период.

След всяка процедура, кожата има нужда от време, за да се възстанови. Тя трябва да изгради отново защитните си сили и най-добрият начин да ѝ помогнете да направи това е да избягвате агресивната среда. Пряката слънчева светлина и ултравиолетовите лъчи попадат в тази категория. Ето защо трябва да изчакате поне две седмици, преди да правите плаж.

Related Posts
Leave a Reply