Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Можете ли да си направите лазерна епилация вкъщи?

Можете ли да си направите лазерна епилация вкъщи?

Лазерна епилация у дома (*фотоепилация)

Без съмнение сте чували, че съществуват уреди за фотоепилация у дома. Както при тази в салоните, така и при домашната лазерна епилация, резултатът е трайно обезкосмяване. Това означава, че няма да има повече стърчащи косъмчета, обриви от бръснене, както и няма да харчите средства за скъпа кола маска или пък да губите време в болезнено скубане с епилатор. Преди обаче да се снабдите с домашен лазерен епилатор е важно да разберете как работи и какво да очаквате като сила на процедурата.

По-долу ще разгледаме:

  • Какво е лазерната епилация и как работи?
  • Безопасна ли е и можете ли да я използвате вкъщи?
  • Достатъчно ефектива ли е лазерната епилация у дома?

Какво е лазерна епилация?

Лазерната епилация използва концентрирана светлинна енергия, за да забави и намали растежа на космите по тялото и лицето. От първия създаден лазер през 1960 г. до днес, тези уреди са намерили много приложения. Още през 70-те години на миналия век, учените откриват, че лазерите премахват успешно и безвредно космите. Това предизвиква интереса на индустрията за красота и днес вече трайното обезкосмяване е факт.

Оттогава стотици клинични проучвания довеждат до подобрения в безопасността, комфорта и резултатите при клиентите. Професионалните процедури са лесно достъпни в козметичните клиники, както и в кабинетите на дерматолозите. Днес лазерната епилация е една от най-популярните козметични процедури.

Ще ви е необходим курс от 6 до 8 процедури с интервал от 4 до 6 седмици, за да получите трайни резултати. Цените могат да варират в зависимост от третираната зона на тялото.

Ако обаче предпочетете да си правите лазерна епилация у дома, трябва да знаете, че тя всъщност е IPL технология (фотоепилация)

Какво е домашна IPL епилация?

IPL означава интензивна импулсна светлина. Тя също използва светлинна енергия, за да забави и намали растежа на космите по тялото и лицето ви. IPL обезкосмяването е точно толкова популярно, колкото и лазерната епилация.

Протоколът за процедури е различен от  лазерната епилация. Необходими са повече от 8 процедури на интервали от 4 до 6 седмици. Цената за една процедура е малко по-ниска, отколкото при лазерната епилация. През 90-те години професионалистите разработват и IPL епилация за домашна употреба. Първият уред излиза на пазара след 2003-та година.

лазерна епилация вкъщи

Има ли разлика между домашната и професионалната лазерна епилация

Точно като професионалните процедури, домашната фотоепилация IPL епилация използва концентрирана светлинна енергия, за да премахне нежеланото окосмяване по тялото. Уредите за домашна употреба са много по-малки на размери и са по-малко мощни от професионалните машини. Има разлика и в начина им на управление – тези, които са за домашна употреба са по-опростени, за да можете да ги използвате лесно вкъщи.

Също, както и професионалните лазери, лазерния лъч се фокусира върху тъмния пигмент в косъма. Клетките с меланин в космения фоликул абсорбират лъча. Топлината уврежда космения фоликул и косъмът влиза във фаза на покой. Клиентът забелязва по-малко растящи косми и по-бавен растеж.

Защо лазерната епилация вкъщи не ви действа?

Домашните лазери са по-малко мощни от тези, които се използват в салоните. Това означава, че ако във професионален естетически център са ви необходими от 6 до 8 процедури за трайни резултати, то вкъщи, ще са ви необходими повече на брой процедури. Тоест, не, че не ви действа, просто трайните резултати се постигат по-бавно.

Освен това, уредът за домашна лазерна епилация (фотоепилация) притежава определен брой импулси. Не може да се използва вечно. Да не забравяме и ролята на специалистите, които знаят точно как да насочат професионалния лазер за най-добър ефект, докато вкъщи вие едва ли можете да постигнете същите резултати. В случай, че искате по-бързо да се отървете от космите по тялото ви, съвет от нас е, да се доверите на професионалистите в областта.

Related Posts
Leave a Reply