Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Отразява ли се цикълът ви на резултатите от лазерната епилация

Отразява ли се цикълът ви на резултатите от лазерната епилация

За да получите добри резултати от лазерната епилация, трябва да направите повтарящи се процедури с интервал между тях през 4-6 седмици. Напълно вероятно е този график да съвпадне с месечния ви цикъл и в случай, че това се случи, ето какво трябва да знаете. Лазерната епилация по време на менструация никога не е лесна работа, особено ако е на интим или така наречения триъгълник. На повечето жени, тялото им, през това време от месеца, е и по-чувствително и усещат по-силен дискомфорт по време на процедурата. И все пак означава ли това, че трябва да отмените сесията за лазерната епилация? Отговорът се крие в това как точно работи процедурата.

Как работи лазерната епилация?

Лазерната епилация е метод за дългосрочно намаляване на растежа на космите. Една лазерна процедура ще ги намали с до 95%. При много хора се наблюдава и изцяло трайното им премахване.  Разбира се, факторите като генетика, цвят на косъма, предишни методи на обезкосмяване, също влияят много на крайните резултати.

Процедурата за лазерна епилация се основава на селективна фототермолиза. Това е използването на кратки светлинни импулси за таргетиране на кожни проблеми. Този метод причинява по-малко увреждане на нормалната тъкан, отколкото лазерите с непрекъснат лъч.

По време на процедурата създаденият лъч светлина се насочва към пигментите в косъма. След като меланинът абсорбира енергията, тя се придвижва надолу към космения фоликул. Там се превръща в топлинна енергия, която уврежда фоликула до толкова, че е невъзможно той да се  възстанови и да израсте отново. За да действа лазерната процедура, косъмът трябва да е в анагенна фаза на растеж. Това е единственият момент, в който той и фоликулът са свързани.

лазерна епилация на крака по време на цикъл.

За съжаление, само 20% от косъмчетата са в тази фаза по едно и също време. С една сесия могат да се третират само това количество. Ето защо процедурите винаги са около 6 на брой с интервал от няколко седмици по между им. Само по този начин могат да се третират всички нежелани косми по тялото.

Мога ли да се подложа на лазерна епилация по време на менструация?

Краткият отговор е “да”. Можете да се подложите на лазерна епилация по време на менструация. Дългият отговор е, че това зависи от вас. Няма абсолютно никакви противопоказания относно лазерната епилация по време на менструалния цикъл.

Менструацията ви няма да окаже никакво влияние върху лазерната процедура. Ако процедурата е за крака или подмишници например, ще протече както обикновено.

Ако идвате за пълен интим или триъгълник, то ще трябва да носите тампон и това е единствената разлика. Това, че сте в месечен цикъл, няма да окаже влияние върху ефекта от процедурата. Подгответе се за часа си както обикновено, носете тампон и кажете на специалиста, че сте в цикъл, за да забележи, ако нивото ви на чувствителност е по-високо. Ако сте в период на менструация, може да сте по-малко толерантни към болката.

Може ли менструалният цикъл да попречи на процедурата?

Много малко вероятно е това да се случи. Когато сте в период на менструация, нивата на хормоните Ви се повишават и тялото Ви преминава през някои промени. Възможно е растежа на косъмчетата да е леко объркан, защото той се контролира именно от хормоните.

По-високите нива на хормони, причинени от менструацията, могат да доведат до появата на по-силни космени фоликули, които да са по-трудни за третиране. Може също така да сте забелязали, че интимната ви област е по-чувствителна, докато сте в цикъл. По този начин самата процедура може да бъде по-болезнена от обикновено. Това обаче е всичко, което може да повлияе.

Заради това трябва и да кажете на специалиста за състоянието ви. Той ще коригира силата на лазерното лъчение, при нужда и може да намали интензивността му, така че да е по-удобно за вас.

Защо трябва да се придържате към строг график?

Макар да разбираме, че най-вероятно не желаете да се подлагате на лазерна епилация по време на менструация, ви съветваме все пак да дойдете за часа си. Ефективността то лазерната епилация зависи от нивото ви на последователност. Може да е трудно да се проследи цикълът на растеж на космите. Понякога някои космени фоликули се нуждаят от няколко процедури, за да бъдат трайно увредени. Ето защо трябва да идвате за лазерните си процедури редовно. Последователността е ключът към отличните резултати.

Related Posts
Leave a Reply