Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Силата на серумите в козметиката

Силата на серумите в козметиката

Естественият стремеж на хората е да запазят младостта и красотата си по-дълго. Днес постигането му е по-възможно от всякога до сега. Разбира се, не става с магична пръчица, а с постоянни грижи. Едно от най-силните козметични средства за поддържане на кожата в добър вид са серумите.

Какво са серумите и какво ги характеризира

Серумите са козметични продукти със силно и бързо действие, предназначени за приложение при конкретни проблеми на кожата. На пазара вече се предлагат и такива, третиращи повече от един проблем.

Отличителните им белези са няколко:

  • Многократно по-висока концентрация на активните вещества спрямо ежедневно използваните кремове. В тях най-често се влагат хиалуронова киселина, колаген, витамин А, С и Е, минерали и микроелементи, плодови киселини, растителни екстракти и масла, пептиди, пантенол, ретиноиди, липиди, антиоксиданти и т. н.
  • Подчертано присъствие на съставки, прицелени към решаването на точно определени задачи – съживяване и освежаване на повехналата кожа, преодоляване на дехидратацията, опъване и заглаждане на бръчките, избелване на пигментните петна, облекчаване на раздразнения и възпаления и др.
  • Включване във формулата на серума на агенти и структури (хроносфери, липозоми), които подпомагат бързото и дълбоко проникване на основните активни вещества.
  • Малки молекули на съставките за по-лесно и успешно преминаване през кожата и достигане на по-дълбоките ѝ пластове.
  • Лека текстура (на водна или маслена база) и изключително бързо попиване – до около 2-3 минути след нанасяне.

Кога да използвате серум

Сигурен знак, че ви е необходим серум, е видимото наличие на конкретен проблем – лицето ви е загубило свежестта и сияйността си; дехидратирано е и видимо повехнало; имате пъпки, зачервявания и възпаления; бръчките ставата все повече и по-дълбоки и т. н.

Напредването на годините води до естествено състаряване, изтъняване и отпускане на кожата. Затова след 30-35 годишна възраст е добре серумът да се настани трайно в козметичното ви шкафче.

Необходимо ви е спешно да подобрите и освежите визията си след тежък купон, след дни на недоспиване и преумора, преди важна среща или друго събитие? В такива случаи той е незаменим – действието му е мигновено, следите от умората изчезват, кожата е свежа и жизнена, лицето сияе.

Ще срещнете съвети да използвате серум за няколко седмици пролетта и есента, през всеки сезон или пък редовно. Кой точно е правилният? Трудно е да се каже, защото всичко зависи от проблемите, които имате, от моментното състояние на кожата ви, от сезона, от възрастта. От друга страна – различни са самите серуми – както като съставки, така и като концентрация и интензивност на действието им. Затова най-разумното е да се посъветвате с дерматолог или козметолог.

Как да използвате козметичния серум

Нанасяйте по няколко капки на добре почистената кожа с леки масажни движения. Той попива много бързо и след това обикновено е ред на крема. Задължително е да спазвате последователността, защото кремът има по-тежка, по-плътна текстура и остава доста по-дълго върху кожата. Ако поставите серума след него, чувствително ще затрудните проникването му и ще намалите силата му. Добре е двата продукта да са от една и съща козметична серия, за да постигнете синергичното действие, предвидено от създателите им.

Когато използвате серум веднъж дневно, нека това да е вечер. Естествените процеси на интензивна клетъчна регенерация нощем максимално ще оползотворят активните вещества в него и ефектът ще е по-добър.

Има продукти, които можете да прилагате и самостоятелно. За дневна употреба през лятото избирайте такива с богати хидратиращи съставки и вградени антиоксиданти. Все пак, в студеното време по-добре добавяйте и подходящ крем.

Предимството при прилагане на серуми в козметичните студия

Професионалистите използват продукти с по-висока концентрация и различни техники, които осигуряват по-дълбокото им проникване. Най-често се работи с ултразвук, но се прилагат още мезотерапия, дермаролери, електропорация (безиглена мезотерапия) и др. Това дава удивителни резултати и забележимо подобрява състоянието на кожата. Затова планирайте периодични процедури или прибягвайте до тях в спешни случаи.

Не забравяйте – кожата ви има нужда от грижи, но прекаляването също не е добро решение. Ние сме център за лазерна естетика Vivian Derma. Запазете си час при нас и ще получите изчерпателна консултация и помощ при избора на подходящия серум.

Related Posts