Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
SHR – безболезненият начин за лазерна епилация

SHR – безболезненият начин за лазерна епилация

През последните години лазерната епилация е една от най-използваните разкрасителни процедури. Голямото търсене на услугата води до непрекъснатото ѝ развитие и усъвършенстване с прилагането на все по-модерна техника и все по-ефективни методи с по-малко болка.

Какво е Super-hair-removal (SHR)

Това е модерен безболезнен начин за премахване на нежеланото окосмяване. При него усещането е за загряване, боцкане или изтръпване на третираната област – по-скоро като при масаж.

Името на метода е патентовано от един от производителите на лазерна техника, но макар и под друго име, процедурата се извършва и от други лазери.

Характерното за Super-hair-removal е, че енергията не се съсредоточава единствено в космените фоликули, а загрява равномерно цялата третирана повърхност на кожата. Температурата достига до около 45-50˚ С, което е близо до границата, над която настъпват увреждания в тъканите, но все пак под нея. Меланинът във фоликулите поглъща по-голямо количество топлина от кожната повърхност. Температурата в тях, макар и с малко, надвишава критичната и това води до разрушаване на косъма.

Ефективността на Super-hair-removal (SHR) при диодните лазери

Добилото популярност наименование Super-hair-removal (SHR) е патентовано и масово се прилага при диодните лазери. Те са непрекъснати източници на светлина. При използваните в козметиката дължината на вълната варира от 800 до 810 nm, най-често – 808 nm. Излъчвателите им са с мощност от 80 до 120 W , като се комплектоват по няколо в една матрица. Колкото повече са вградените в матрицата, толкова по-мощна е тя. Всеки допълнителен излъчвател обаче само увеличава големината на работното петно, не и енергията, получавана от единица площ. Съответно – по-голямата обща мощ на използвания за обезкосмяване диоден лазер не означава по-висока ефективност.

Непрекъснатият светлинен лъч на диодния лазер може да бъде „накъсван“ изкуствено, като се постигат импулси с ниско ниво на енергия и честота между 7 и 15 пъти в секунда. За да се осигури равномерно покриване на третираната зона от енергийните импулси, накрайникът се движи върху нея, без нито за миг да спира на едно място, като я кръстосва по няколко пъти.

Всичко изглежда чудесно, ако не си зададем въпроса: след като топлината, концентрирана във фоликулите, с много малко прехвърля критичната, то дали това се случва при всички косми? Ами когато фоликулите са на по-дълбоко или пък в тях има по-малко меланин (по-тънички или по-светли косъмчета)? Ясно е, че те най-вероятно не биха могли да се затоплят до степен на разрушаване. А тъмните, плитки и дебели косми се отстраняват успешно и с други методи.

Ефективността на Super-hair-removal (SHR) при александритните лазери

Александритните лазери (755 nm) са признати като най-успешните и ефективните за епилация. Това се дължи на специфичната дължина на вълната, която меланинът абсорбира във висока степен. Така се разрушават фоликулите дори на по-светлите и тънки косми.

Добрите базови характеристики на александритния лазер непрекъснато се усъвършенстват – като мощ, като иновативни методи за модулация, охлаждане на обработваната повърхност и безболезненост на процедурите. А това позволява той да бъде използван успешно за щадящо и високоефективно обезкосмяване.

Super-hair-removal (SHR) в център за лазерна естетика Vivian Derma

Нашият александритен лазер е част от модерната лазерна система Duetto EVO. Тя съчетава предимствата на александрита и безусловните достойнства на лазер Nd:yag (1064nm). Едно от важните ѝ предимства е, че генерира и в така популярния и търсен от потребителите Super-hair-removal (SHR) режим.

Обадете ни се и си запишете час за високоефективна епилация без болка и риск от раздразнения на кожата!

Държим да знаете, че SHR е наистина много бърза и безболезнена процедура, подходяща за големи зони. Не го препоръчваме за третиране на деликатни зони като лицето – например.

Запазете час на телефон:

032 33 99 96
099 990 0096

Публикацията е базирана на статията на гл. ас. д-р Огнян Съботинов, лазерен инж.-физик ИФТТ-БАН

Related Posts