Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Съвременни методи за борба с целулита

Съвременни методи за борба с целулита

Целулитът е следствие от забавена циркулация на лимфата и кръвта в подкожния мастен слой и нарушения в клетъчния метаболизъм. В резултат в клетките се натрупват отпадни и активни метаболити, токсични вещества и течности. Това стимулира разрастване на съединителната тъкан и предизвиква сериозни структурни промени в нея. Упражняваното налягане и неравномерното придърпване на снопчетата съединителна тъкан предизвикват познатия вид на така наречената „портокалова кожа“.

Как се води борбата с целулита

За постигане на ефективно намаляване на целулита всички начини за борба с него целят нормализиране на процесите в хиподермата. Това означава

  • да активират кръво- и лимфообращението;
  • да подобрят и ускорят дренажните процеси, които извеждат навън отпадните продукти, задържаните течности и всичко излишно;
  • да активират производството на колаген и регенерирането на съединителната тъкан;
  • да улеснят изгарянето на мастните натрупвания в подкожния слой.

За постигане на тези цели днес се използват високотехнологични уреди и продукти, създадени на базата на различни научни открития.

Методи, използващи специализирани продукти

Лекарства, билкови смеси, коктейли от витамини и биоактивни вещества със силно въздействие върху функциите и структурата на мастния подкожен слой се вкарват в него чрез различни приспсобления. Използват се също втривания чрез масажи, топли вани, кремове, мазила и т. н.

Мезотерапия
Това е един от предпочитаните методи за борба с целулита. Чрез инжекции в кожата се вкарват различни съставки, които достигат до прицелния слой. Ефектът е добър и дълготраен.

Озонотерапия
Лечението с озон е многократно изпитано в различни сфери на медицината. Като козметична процедура озонотерапията активира микроциркулацията, детоксикира, ускорява изгарянето на мастните киселини и води до подобряване състоянието на кожата.

Йонитерми
Комплексният метод включва йонофореза; специална лечебна глинена термична маска, която провежда електричество; използване на етерични масла и водорасли и стимулиране на мускулите с фарадичен ток.

Лазерни процедури срещу целулита

Лазерният лъч лесно и безболезнено прониква в дълбоките слоеве на кожата и ускорява микроциркулацията и дренажа, а с тях – и възстановителните процеси.

Смята се, че използването на лазер с висока мощност и кратки импулси, които ефективно разрушават и извеждат мазнините, може да замести оперативната липосукция.

Ултразвук
Ултразвуковата кавитация е процедура, при която мазнините се трансформират до състояние, подходящо за лесно изхвърляне от организма. Активира се производството на хиалуронова киселина, еластин и колаген, което допълнително подобрява състоянието на кожата.

Прилага се също ултразвуков лимфодренаж. Действието на ултразвука може да се комбинира с антицелулитни продукти. След няколко процедури вече се радвате на резултатите.

Комбинацията на биполярна радиочестота (RF), инфрачервена честота (IR) и пулсиращ вакуум
За прилагане на тези ефективни методи за борба с целулита се използват високотехнологични апарати. Понякога процедурите се комбинират помежду си и/или с други средства – като лазера. Така се постига забележим ефект дори от пръв път.

Липомасаж
Извършва се със специална апаратура (LPG). Той въздейства бързо и ефективно върху подкожния мастен слой и намалява целулита до незабележимост, но е противопоказен при заболявания на сърдечносъдовата система.

Пресотерапия
Обратно на вакуума, масажира проблемните зони със сгъстен въздух. При нея се използва специална дреха, която ще срещнете описана още като пневматични ботуши. Тя обвива плътно краката. Въздухът я изпълва и притиска тъканите. Чрез изпускане и нагнетяване на въздуха се стимулира циркулацията на телесните течности в лимфните съдове и във вените и се облекчават отоците.

Електростимулация
Електрическите импулси активират мускулите, ускоряват метаболизма в мастния слой и водят до разграждане на мазнините, което ефективно намалява целулита. С въздействието на електрически ток се извършва и така наречената електролиполиза.

На практика повечето машинни методи изпълняват функциите на дълбочинен масаж, който ускорява лимфното дрениране и преодолява застойните процеси.

Криотерапия
При нея за кратко време зоните с целулит се подлагат на силно охлаждане. Резултатът е като действие с топлина – активира се метаболизмът, лимфо- и кръвообращението. След нея трапчинките и неравностите по кожата изчезват.

Липосукция
Това е най-агресивната процедура. Тя се състои в оперативно изсмукване на тлъстините и носи доста рискове. Възстановяването е бавно.

Преди да изберете който и да е от съвременните методи за борба с целулита, консултирайте се с лекар. Някои от тях са противопоказни за определени заболявания.
Освен това какъвто и начин за борба да използвате, той задължително трябва да е комбиниран с балансиран хранителен режим и повишена физическа активност. В противен случай „портокаловата кожа“ бързо ще рецидивира.

Related Posts