Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Топ тенденции в медицинската естетика

Топ тенденции в медицинската естетика

Естетичната дерматология е съвкупност от дейности, методи и средства, чрез които се забавят процесите на стареене и се запазва красивата и свежа визия на лицето и тялото. С развитието на медицината и нарастването потенциала на технологиите възможностите за неинвазивно обгрижване, възстановяване на плътността, еластичността и жизнеността на кожата се увеличават. Скулптрирането на формите става все по-успешно и без оперативна намеса. Задачите, решавани от естетичните дерматолози, се определят от настроенията и вкусовете, диктувани от променливите представи за красиво и модно.

Естествената визия – топ тенденция в естетичната медицина

Нормата за красота напоследък все повече се обвързва с естествения вид, структура и форма на лицето и тялото. Модерно е намесата на дерматолога и козметолога да не личи. Непропорционално големите гърди и напомпаните устни все повече минават в графата „лош вкус“.

От съвременния човек се очаква да изглежда добре, да младее, да е здрав и стегнат, с добра фигура. Това става все по-лесно постижимо – достатъчно е да се обърнете към специализиран център за красота с добри специалисти.

Бързина и ефективност

Днес никой не желае да губи часове и дни в продължителни процедури и бавно възстановяване. Дамите и господата, които държат на външния си вид, искат това да става бързо и с моментален ефект. Затова модерните технологии осигуряват ефективни манипулации с продължителност около половин до един час максимум – в обедната почивка. След тях пациентът си тръгва с блестящ вид и продължава с поредната среща или задача от графика си.

Високи технологии и прецизна апаратура

Лазери, радиочестотни прибори, ултразвук, високо молекулни и нискомолекулни вещества – не, не става дума за сложно производство, лаборатории или за космически кораби, а за естетична дерматология.

Приложението на високотехнологично оборудване и продукти от ново поколение направиха възможни неинвазивните щадящи методи, при които се въздейства на дълбоките слоеве на дермата. Разрушават се мастните клетки и се ускорява извеждането на мазнините, стяга се кожата и се намаляват обиколките. Осигурява се дълбоко подхранване и хидратация, стимулира се производството на колаген и еластин и се ускоряват обновителните процеси, повдига се контурът, клепачът, ъгълчетата на устните. Назолабиалните гънки се разглаждат, опъва се дори досадният „пачи крак“.

Комфорт и сигурност

Използваните технологии се характеризират с освобождаването на мощни енергийни заряди. Нормално е да се притеснявате, какво ще се случи с кожата ви, как ще протече манипулацията, ще има ли болка, колко бързо и как ще се възстановите.

Модерните технологични решения, прилагани в медицинската естетика, са безопасни и надеждни – особено когато с тях боравят опитни специалисти. В повечето случаи се използват обезболяващи кремове, а техниката има опция за охлаждане, което свежда отрицателните усещания до минимум. Процедурите не оставят видими следи, освен лек оток и/или зачервяване, което отшумява от половин до няколко часа.

Висока специализация и индивидуален подход

Когато четете описанията на процедурите, се оказва, че повечето дават сходен резултат – опъната и ревитализирана кожа; ремоделиран контур на лицето, повдигнати клепачи и ъгълчета на устата; загладени по-дълбоки и по-плитки гънки и бръчици, активирано производството на еластин и колаген, активирани възстановителни процесии т. н.

Но тези резултати се постигат чрез различно въздействие върху клетките и тъканите, затова подходът към пациентите е строго индивидуален. Необходимо е да се определи коя технология е най-подходяща за конкретния тип кожа, за структурата на лицето и/или тялото, за състоянието на подкожните тъкани и мастните слоеве, степента на остаряване и т. н.

Преди да предприемете каквото и да било действие, обърнете се към специалист и поискайте консултация. След като уточни състоянието на кожата ви, той ще състави цялостна програма за резултатна грижа и ще ви препоръча най-подходящите за вас процедури. Ако се налага, те могат да се комбинират в определена последователност така, че да се постигне въздействието, което ще ви донесе най-голяма полза.

Свържете се с нас – център за лазерна естетика Vivian Derma, за да си запазите час за професионална консултация.

Related Posts