Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Възможно ли е да се направи лазерна епилация на веждите?

Възможно ли е да се направи лазерна епилация на веждите?

Може да изглежда странно, но колкото и малка да е тази част от лицето ни, тя има огромно значение за начина, по който изглеждаме. Съвсем лека промяна във формата на веждите и може да изглеждате по абсолютно различен начин, като това важи и за жени и за мъже. Най-добрите вежди, не са онези, които са най-тънки, а онези, които изглеждат естествено. Както сами можете да се досетите, те са две на брой и не са обединени от допълнителни косъмчета между тях. Косъмчетата посредата между двете вежди развалят външния вид и на мъже и на жени. За да имате съвършени вежди със сигурност трябва да се погрижите за това пространство. Лазерната епилация помага, когато става въпрос именно за премахването на нежеланите косъмчета на веждите. Нека да видим как точно.

Лазерна епилация на вежди

Ако имате една вежда или излишно окосмяване в зоната между веждите, това може да се превърне в причина за срам и неудобство. За щастие, има лесен начин да се отървете от тези косми веднъж завинаги и това е чрез лазерната епилация на вежди.

Хората често бъркат оформянето на вежди с лазерната епилация, но двете процедури са различни и постигат различни цели. Лазерът ще почисти пространството между веждите ви, докато оформянето – пространството около веждите и ще промени формата им.

Нашите лазери се насочват към космените фоликули, излъчват светлинни импулси и ефективно премахват косъмчетата на лицето. За няколко секунди процедура ще се отървете от „едната вежда“.

И жените, и мъжете могат да имат „една вежда“. Безспорно има десетки начини тя да бъде временно премахната – с пинсета, с кола маска, с конец и тн. Подлагането обаче на процедура за лазерната епилация на вежди постига траен резултат, което е и различното от всички останали процедури. Лазерната епилация на вежди е и чудесен начин за премахване на онези косъмчета, които изскачат над веждите. Това обаче трябва да се прави много внимателно, защото веднъж премахнати, тези косъмчета няма да пораснат отново.

Какво трябва да знаете за самата процедура?

Ако планирате да получите лазерна епилация на вежди, не забравяйте, че трябва да не скубете косъмчетата в тази област поне месец преди процедурата. Лазерната епилация е насочена към меланина в корена на косъма, така че стволът на косъма трябва да е непокътнат, за да бъде премахването успешно. Можете да ексфолирате кожата една седмица преди сеанса, но стойте далеч от слънцето и солариумите. Също така 1 ден преди процедурата, трябва да обръснете зоната, за да влязат косъмчетата във фаза на растеж.

лазерна епилация на вежди

Сесията за лазерна епилация на вежди обикновено е доста бърза, отнема между 5 и 10 минути. По време на нея може да почувствате лек дискомфорт. След сесията медицинският козметик ще нанесе охлаждащо алое вера върху зоната или друг подобен продукт, за да успокои кожата.

Времето за лазерна епилация на вежди е съвсем кратко, което означава, че можете да се върнете на работа или към ежедневието си веднага след процедурата. Ако се появи зачервяване или дразнене на мястото на третиране, нанесете тънък слой гел от алое вера. Уверете се, че избягвате пряко излагане на ултравиолетови лъчи, като слънчеви бани или солариуми, и през седмицата след процедурата, не само преди нея.

Лазерната епилация е техника, която се извършва само от лицензирани специалисти. Тя трябва да се извърши от добре обучен медицински козметик. В детайли, процедурата включва насочване на лазерен импулс към зоната между веждите и това възпрепятства бъдещето създаване на коренчета, от които да се развият нови косъмчета. Ще се нуждаете от няколко на брой процедури, преди резултатите да станат постоянни. Вероятно ще се налага веднъж годишно да правите и по една поддържаща процедура, която да затвърждава резултатите за по-дълъг период от време.

Related Posts