Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096
Есенно-зимният период – пилинг тайм (Част I)

Есенно-зимният период – пилинг тайм (Част I)

Предназначение на пилинг процедурите.

Една от основните процедури за подмладяване на кожата и стимулиране на обменните процеси в нея е пилингът. Желязното правило при него е, че се извършва през сезоните с намалено слънцегреене – есента и зимата.

Какво представлява пилингът

Това е излющване на повърхностните или по-дълбоките слоеве на кожата. То я освобождава от мъртви и вроговени клетки; стимулира самообновяването ѝ, преструктурира я (в зависимост от характера и дълбочината на пилинга); активира производството на колаген и еластин, на хиалуронова киселина; свива порите, намалява мастната секреция.

След него кожата сияе, видимо е по-здрава и по-млада. Дребните несъвършенства, плитките белези и бръчици са заличени или избледнели.

За по-добър ефект пилингът се извършва като серия от няколко процедури през определено време. По-сериозен резултат се постига с по-дълбок пилинг, но той изисква и повече време за възстановяване.

Продължителността на процедурата зависи от вида и прицелната дълбочина.

Според дълбочината на въздействие пилингът е

повърхностен – до роговия и зърнест слой на епидермиса,
средно дълбок – засяга епидермиса и папиларния слой на дермата,
дълбок – до мрежестия слой на дермата включително.

Разлики в приложението на повърхностния и дълбок пилинг

Повърхностното излющване освежава кожата и подобрява визията ѝ веднага. Безболезнен е, най-много да се стигне до зачервяване, което отшумява за няколко часа. След него можете да се върнете на работа – сияещи и подмладени. Дамите го използват при важни събития или когато просто искат да се чувстват по-красиви. Не очаквайте от него да заличи петна и белези.

Дълбокият е болезнен и се извършва под упойка. Реално масово се прилага по-скоро средно дълбокият пилинг, защото наистина дълбокият може да е опасен и със сериозни странични ефекти. Възстановяването е по-продължително. Наложителна е предварителна подготовка и специални грижи след това. Задължително е предпазване от слънцето.

Защо тогава да си правите дълбок пилинг

Защото той е отлично козметично средство, прилагано за обновяване на кожата, за връщане на младостта, жизнеността и еластичността ѝ. Но най-вече защото има признато терапевтично действие.

В кои случаи дълбокият пилинг се използва като терапия

  • При акне – като съпровождащо лечение при всичките му прояви;
  • за заличаване на повърхностни белези – включително от акне, стрии и т. н;
  • при наличие на вроговявания по краката, лактите, ръцете, лицето;
  • за подкрепяне на лечението при различни дерматологични заболявания и плоски брадавици;
  • за премахване на хиперпигментацията и изравняване на тена, при фотоувреждане;
  • за намаляване на порите и нормализиране на мастната секреция.

Бръчките – повърхностни или малко по-дълбоки – също могат да бъдат чувствително изгладени благодарение на дълбокия пилинг.

Разбира се, дали дълбокото (средно дълбокото) излющване ще повлияе добре на вашия проблем, трябва да реши дерматолог. При приложението му с терапевтични цели най-често е достатъчна една процедура или максимум една серия от около 4 процедури. Когато задачата е поддържане на младостта и жизнеността на кожата, необходимо е пилингът да се повтаря периодично.

Дълготрайността на ефекта зависи от начина на живот и грижите, които полагате за кожата. Така при пушачите той е по-нетраен сравнено с непушачите при равни други условия. Ако не сте сигурни, как да задържите постигнатия резултат по-дълго, поискайте консултация от специалиста, който работи с вас.

Потърсете ни, за да обсъдим потребностите на вашата кожа и да запазите час за първата процедура!

В следващата публикация ще ви представим накратко видовете пилинги и грижите, които трябва да полагате след процедурата за обновената кожа.

Related Posts