Пловдив
+359 99 990 0096
Пловдив
099 990 0096

Лазерна епилация

Промоционални пакети и цени

Цяло лице - 100 лв.
Цяло лице - 100 лв.
Корем - 90 лв.
Корем - 90 лв.
Бедра - 220 лв.
Бедра - 220 лв.
Цели крака - 320 лв.
Цели крака - 320 лв.

Запази час

Vivian Derma се намира на ул. „Леонардо Да Винчи“ №16 в град Пловдив.

+359 999 900 096
Мобилен телефон
+359 32 33 99 96
Стационарен телефон
ул. „Леонардо Да Винчи“ №16
Център, Пловдив, 4000
reception@vivianderma.com
Имейл за въпроси и записване на час

Vivian Derma предлага качествена и трайна лазерна епилация на достъпни цени.

Центъра на Vivian Derma се намира в град Пловдив и разполага с най-високо качество апаратура за лазерна епилация: Duetto MT EVO. Избрахме този лазер с цел да предоставим безболезнена и трайно премахване на нежеланото окосмяване. Едно от най-големите преимущества на Duetto MT Evo е това, че комбинира Nd:YAG и Александритен лазер за по-ефективна епилация върху всякакъв тип кожа.

Всеки месец предлагаме на нашите клиенти възможност да закупят определени процедури на намалени цени, както и да вземат специални пакети на още по-изгодни цени.

Зона Жени Мъже
Горна устна 30 лв. 30 лв.
Брадичка 30 лв. 40 лв.
Шия 50 лв. 50 лв.
Скули 30 лв. 35 лв.
Бакенбарди 30 лв. 35 лв.
Между вежди 30 лв. 30 лв.
Нос 30 лв. 30 лв.
Уши 30 лв. 35 лв.
Цяло лице 100 лв. 100 лв.
Врат 50 лв. 50 лв.
Подмишници 35 лв. 35 лв.
Бедра 220 лв. 230 лв.
Цели ръце 120 лв. 180 лв.
1/2 ръце 70 лв. 100 лв.
Китки 35 лв. 35 лв.
Пръсти ръце 30 лв. 30 лв.
Рамене 70 лв. 100 лв.
Гърди 100 лв. 140 лв.
Гърди – лента 35 лв. 40 лв.
Ареоли 30 лв. 35 лв.
Цял гръб 150 лв. 230 лв.
Гръб 1/2 120 лв. 180 лв.
Корем 90 лв. 120 лв.
Корем – лента 35 лв. 40 лв.
Бикини (само за жени) 90 лв. Не се предлага
Външни бикини (само за жени) 50 лв. Не се предлага
Цели крака 320 лв. 380 лв.
Подбедрици 150 лв. 170 лв.
Кръст 80 лв. 90 лв.
Седалище 90 лв. 100 лв.
Пръсти 30 лв. 30 лв.
Ходила 30 лв. 35 лв.
Анус 30 лв. 35 лв.
Слип (само за мъже) Не се предлага 80 лв.

Какво представлява лазерната епилация?

Това е метод, при който се прилага лазерна светлина върху зоната на нежеланото окосмяване. Светлинните импулси, излъчвани от лазера, атакуват косъма и фоликула, унищожавайки корена и предотвратявайки растежа на косъма.

Косъмът расте в три различни фази и за да може лазерът ефективно да го унищожи, трябва процедурата да се направи във фаза на растеж. Поради тази причина са необходими многократни процедури. За да уловите всеки косъм в тази фаза на растеж, ще трябва да имате няколко сесии, разделени от приблизително четири седмични периоди.

млада жена с красива лазерно епилирана кожа

Защо лазерната епилация е предпочитан метод?

Лазерната епилация е най-добрият метод за трайно обезкосмяване и хората, които са се подложили на нея го знаят.

Бързина

Ако искате да се отървете от космите час по-рано, то лазерната епилация е това, което търсите. Тя е най-бързият начин да се отървете от нежеланото окосмяване. Ще трябва да направите няколко сесии, но повечето от тях отнемат само няколко минути. Колкото по-малка е зоната на третиране, толкова по-малко време ще прекарате под лазера. Съответно обаче, космите ви няма да порасват 30-40 дни между сесиите, като този интервал ще се увеличава с нарастването на бройката на сесиите.

По-малко болезнено

Лазерната епилация на кожата е много по-малко болезнена, отколкото повечето хора си мислят. Много хора го приравняват на усещането да се удариш с опънат ластик за коса. В зависимост от вашия праг на болка обаче, може да ви се стори леко неудобно, но сесиите са толкова бързи, че няма вероятност да получите реален дискомфорт нито по време на процедурата, нито след нея. За разлика от кола маската, където часове след процедурата може кожата ви да е раздразнена и да усещате лека болка. Дразненето на кожата винаги води до неприятно усещане след това.

Точност

Лазерната технология е невероятно прецизна, което прави лазерната епилация на кожата идеална за хора, които искат да премахнат няколко специфични косми и това да води до трайно обезкосмяване. Това я прави чудесен вариант, дори ако искате да се премахнат малки участъци от косми като горната устна, носа, бикини линията или линията на косата.

Може да се приложи навсякъде

С изключение на миглите, лазерната епилация може да се извърши на всяка част от тялото. Тя е особено идеална за гърба и бикини зоната, които могат да бъдат трудни за обезкосмяване и изключително болезнени за кола маска. Да се подлага на това кожата е отживелица и си има своите негативи. Колата маска води до резултати, но те не са дългосрочни.

Предотвратява врастването на косъмчета в кожата

Бръсненето на кожата, колата маска и другите методи за обезкосмяване могат да причинят врастнали косми. Ако сте склонни към образуването на такива, лазерната епилация е отличен вариант. Като унищожавате косъма от корена, никога няма да се налага да се притеснявате, че тези досадни косми ще врастнат или ще се навият обратно.

красива кожа след лазерна епилация

Дългосрочен метод

Повечето хора виждат постоянни, трайни резултати с лазерната епилация. В някои случаи може да се нуждаете от повтаряща процедура след няколко месеца или години, но въпреки това този метод си остава едно от най-добрите налични дългосрочни решения. Най-добре е да не се отказвате по средата на процедурите, а да завършите цял един курс, който най-често е от 8-10 процедури.

Още след първата процедура ще видите трайно намаляване на растежа на косъмчетата, които стават и по-лесни за поддържане с течение на времето. Тъй като това е дългосрочно решение, то е и рентабилно. През целия си живот можете да спестите стотици или дори хиляди левове, тъй като няма да имате нужда от кола маска или пък ножчета. С по-интелигентно подхождане към методите на обезкосмяване може да си спестите огромни разходи.

Имайте предвид, че лазерната епилация на кожата работи върху всички различни тонове на кожата, но е най-ефективна при хората със светла кожа и тъмна коса. Хората с по-тъмни тонове могат да получат временна хиперпигментация на кожата в третираната зона. Това обаче е възможно да не е трайно.

Какви са ефектите от лазерната епилация

Какви са преимуществата на процедурата?

Резултатите от лазерната епилация траят по-дълго от бръснене или кола маска. Някои хора предпочитат лазерната епилация пред електролизата например. Предимствата на лазерната епилация може да бъдат:

  • По-малко процедури;
  • По-малко болка по време на процедурата;
  • Намален риск от врастнали косми;
  • Трайност на резултатите.

Единственото условие е косъмът да бъде във фаза на растеж, за да има най-голям ефект от лазерната епилация.

млада жена с гладка кожа

Боли ли лазерната епилация?

По време на процедурата се усеща лека болка на кожата, която обаче изчезва веднага след приключване. Болката идва от изгарянето на фоликула и горещината, която се отделя. За тази цел се нанася обезболяващ крем, който не позволява да усетите нищо. Това се прави на всички по-чувствителни места от тялото, които могат да бъдат дупе, слабини, мишници и др.

При всяка една процедура за лазерна епилация има една и съща болка. Когато фоликули изобщо не се образуват вече, тогава болката изчезва, защото реално няма и изгаряне на фоликули. На места, които не са чувствителни, дискомфорт не се усеща и при липса на фоликули.

Апарати за лазерна епилация

Разполагаме с лазер за лазерна епилация, който съчетава два вида устройства – Nd:YAG и Александритен лазер. Това означава, че обхваща по-голям диапазон от дълбочина в кожата. Това е най-добрия вид лазер за лазерна епилация на кожата, защото позволява свобода на действие и пълно унищожаване на космения фоликул само с няколко процедури лазерна епилация.

Машините най-общо казано се различават по дължина на вълната, колкото по-дълга е тя, толкова по-навътре проникват в кожата. Всяка дължина на вълната обаче си е предназначена за определен вид процедури. Не е рядкост да има лазери, които се използват само за един тип процедури. За да се постигнат най-добри резултати, убедете се, че лазерът е подходящ. Само така премахването на космите може да има дълготраен ефект.

жена си почива преди лазерна процедура за обезкосмяване

Различни апарати за светла и тъмна кожа

Има апарати с лазер, който могат да третират всеки тип кожа, както и по светла, така и по-тъмна. Това е от съществено значение, защото ако например се третира горна устна с неправилен уред, е възможно да се получи хиперпигментация. Такива странични ефекти е възможно да има в много редки случаи.

Какво да очаквате по време на процедурата?

Лазерната епилация включва няколко стъпки:

  • Почистване на зоната;
  • Дават ви се защитни очила, които да носите по време на процедурата;
  • Специалистът, който провежда процедурата също носи защитни очила;
  • Третиране на кожата ви с лазера;
  • Вашата процедура може да отнеме няколко минути или до един час. Зависи от размера на зоната, която се третира. Може да усетите миризмата на дим и изгоряла коса. Това е нормално и е знак, че косъмчетата изгарят.
премахване на косъмчета на лицето с лазерна епилация горна устна

Пигментация на кожата и лазерна епилация

Хиперпигментацията е рядък страничен ефект от лазерната епилация. Ако кожата е пигментирана, не само космения фоликул привлива лазерният лъч. За радост, това се случва само в изключително редки ситуации, когато третираната кожа не е достатъчно здрава. Всяка една процедурата трябва да бъде с лазер подходящ за типа кожа на клиента и специалистът да бъде достатъчно опитен. Само така премахването на окосмяването ще е успешно без значение дали областта е крака, дупе, ръце и подмишници.

Лазерна епилация на лице

Процедурата лазерна епилация на кожата е изключително подходяща за малки зони, например горна устна, бакенбарди и др. Много жени намират тези си зони за притеснителни и с ненужно окосмяване. Процедура за горна устна е една от най-често изпълняваните процедури.

Ако цветът на космения фоликул е и тъмен, то тогава дамите търсят всякакви варианти за премахването на космите. По време на процедурата лазерна епилация в тези зони трябва да се нанесе обезболяващ крем. След това се нанася и слънцезащитен. Зоните на лицето не се излагат на пряка слънчева светлина след процедурата лазерна епилация, защото ще се пигментират. А никой не иска да ходи с пигментирана горна устна. Същото важи и при други области, като ръце и подмишници през лятото.

лазерна епилация по време на процедурата млада жена

Лазерна епилация на деликатна област

Има значение каква дължина на вълната се прилага при лазерна епилация на лицето. Предвид факта, че това е чувствителна област, която може лесно да бъде наранена и кожата и е деликатна. Повечето дами се интересуват от въпроса колко процедури са необходими, преди да могат отново да изложат лицето си на слънце.

Истината е, че ако са минали 10 дни след процедурата лазерна епилация може лицето да се излага, но без да изгаря. Също така 10 дни преди следващата процедура слънчевите бани отново трябва да бъдат преустановени. Съобразете в коя фаза на растеж е космения фоликул и тогава предприемете процедурата.

Лазерна епилация цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло е най-често срещания пакет от процедури за лазерна епилация, който предлагаме във Vivianderma. Рядко обаче се обработват повече от 2-3 зони наведнъж. Лазерна епилация цяло тяло е термин, който обхваща всички процедури лазерна епилация.

красива млада жена с гладка кожа

Лазерна епилация дупе

Тази зона е често предпочитана за лазерна епилация на кожата. Причината е, че там окосмяването не е желано, а колата маска може да бъде твърде болезнена процедура. В сравнение с всички останали методи на епилация и премахване на космите, процедурата лазерна епилация постига бързи и дълготрайни резултати. Меланина в косъма и изобщо цялата му структура са разрушени още след първата процедура.

Епилация на триъгълник

Или епилация на бикини зона

Този тип лазерна епилация не изчерпва само интимната област, ами обхваща и ануса. Понякога дамите не желаят да се лишат изцяло от окосмяването в тази област и предприемат лазерна епилация само на областта около бикини зоната. В този случай лазерната епилация не включва ануса. В тази зона се извършва изключително бързо премахване на нежеланото окосмяване, защото космения фоликул е по-тъмен. Преди и след процедурата мястото се третира с крем.

жена се подлага на лазерна епилация

Лазерна епилация корем

Всяко лазерно обезкосмяване може да се приложи на корема. Това е процедура, която не се различава по нищо друго от останалите и се извършва и на мъже и на жени. Процедурата трае 15 мин. и преди и след се нанася крем в областта. Възможно е по време на лазерната епилация да се третира мястото с обезболяващ крем. Премахването на окосмяването на корема може да е дамска или мъжка процедура. Прилага се за всеки тип кожа.

Лазерна епилация анус

Лазерът много лесно третира космения фоликул на ануса. Тази процедура на лазерната епилация обикновено не се извършва сама, а е част от интим, цели бикини или триъгълник. Процедурата трябва да трае около 15 мин за пълното премахване на косъма. По време на нея може да се усети лек дискомфорт, но то не може да се сравнява с болката от кола маска например. Премахването на окосмяването на ануса също е процедура и за дами и за господа и е подходяща за всеки тип кожа.

премахване на окосмяване на подмишници лазерна епилация

Лазерна епилация подмишници

Това е много добра област за първа процедура лазерна епилация. Ръцете и подмишници лесно се обработват с лазер. Твърдостта на косъма е добра и пигмента лесно привлича лазерния лъч. Ако сте решили за първи път да се подложите на лазерна епилация, то нашия съвет е да пробвате ръце и подмишници. Когато видите резултатите ще разберете какви може да са ефектите на лазерна епилация. И подмишници и ръцета са местата където често са изложени на показ, така че трябва да са безкомпромисни.

Трайна лазерна епилация

Всеки един вид лазерна епилация е трайна процедура независимо от дължината на вълната или вида на космения фоликул. След лазерна епилация косъмчетата порастват много бавно и процесът им на растеж е отложен с 2-3 седмици. Ритъмът на растеж на косъма се променя. Заради това и този вид епилация и обезкосмяване са толкова предпочитани. Меланина в косъма и неговата структура са омаломощени още след първата процедура.

При последващите процедури лазерна епилация, косъмчета изобщо не порастват. От меланина в косъма обаче зависи до каква степен той ще бъде унищожен. Ако косъмът не разполага с достатъчно меланин, той няма да бъде таргетиран и ще остане по-малко засегнат от лазера. Можем да кажем, че от меланина в косъма зависи успехът на лазерната епилация.

Всички тези неща ще ви бъдат обяснени, преди процедурата. Специалистът, ще погледне мястото за третиране и ще прецени дебелината на косъма по неговия корен. Ще ви насочи колко процедури ще трябва да се направят за всяка част от тялото ви. Така ще можете да определите и общата цена на лазерна епилация на тялото ви.

разликата между лазерна епилация и фотоепилатор жена държи лазер

Разликата между фото и лазерна епилация

Тези два метода на обезкосмяване се различават по ефекта, който постигат и по уредите, с които се извършват. Фото епилация означава обезкосмяване на тялото с фото епилатор, използваш светлинни пулсове. Така всички свойства на косъма се забавят, включително и растежа му.

В сравнение с лазерната епилация не се използва светлина, а лазерен лъч. В зависимост от вида на всяка лазерна процедура, нейните ефекти може да са силни или средни, но винаги ще са по-силни от фото епилацията. За всеки вид процедури обаче винаги има идентични случаи, при които процедурата не е препоръчителна. За да се консултирате със специалист, дали сте подходящи за лазерна епилация, свържете се с нас.

специалист държи уред за лазерна епилация

Цена за лазерна епилация

Цената обаче за третираната зона при лазерна епилация е по-висока, заради това хората често предпочитат фото епилация. След лазерна епилация и лазерно обезкосмяване, на космите им трябва да мине време, за да пораснат отново. При фото епилацията също е необходимо време, само че то е доста по-кратко. След фото епилацията, също не трябва да се излагате на слънце.

Ако трябва да избирате между лазерна процедура, кола маска или фото епилация и искате да получите най-трайното обезкосмяване, то най-добре е да заложите на лазерна процедура, за да получите желаният ефект.

Как да се грижим за кожата след процедурата

На първо място, след лазерна процедура не трябва да се излагате на слънце. Третираната зона по този начин не е защитена от вредното въздействие на слънцето. Ако трябва да прекарате повече време навън на слънце, тогава бъдете сигурни, че сте се снабдили с крем със слънцезащитен фактор, за всеки тип кожа. Няма лазерно обезкосмяване, което да не може да премахне структурата на косъма, особено ако те са с достатъчно меланин.

Лесна грижа след лазерна епилация

Ако преди сте си правили кола маска, тогава най-вероятно знаете неприятното усещане след това. При който и да е вид лазерно обезкосмяване, този дискомфорт отсъства. Кожата след премахване на космите не изисква допълнителна специална нужда, освен защитата навън, когато сте изложени на слънце.

Като имате предвид това, най-добре е да предприемете лазерна епилация в зимния сезон, когато вероятността да прекарате повече време на слънце е минимална. Премахването на окосмяването през зимата ще ви позволи да не се занимавате през летните месеци с това така досадно обезкосмяване. Единственото, с което трябва да се съобразите е точната фаза на растеж на косъма, когато да започнете.